ΖΗΤΗΣΕ Η ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ

Κάλυψη κενών με μόνιμους διορισμούς

Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Λάρισας, παρουσία μελών και φίλων, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Διόνυσος».

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2016 0:15

 

Τους προϊσταμένους ενημέρωσε ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης. ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «...Βιώνουμε τη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς παρακολουθούν άφωνοι τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν μια πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, με οδυνηρές αλλαγές που κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα κάνοντας πράξη όλα αυτά για τα οποία εξαπέλυε δριμύ «κατηγορώ» κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων. Για τις επιλογές των στελεχών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδίωξε τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, κοινώς αποδεκτού, το οποίο θα βασιζόταν στην αξιοκρατία, στην ισονομία και στην πλήρη διαφάνεια, γιατί ο μοναδικός σκοπός της ήταν ο ασφυκτικός –κομματικός έλεγχος της διοικητικής ιεραρχίας στην εκπαίδευση. Τέλος ανέφερε ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι χιλιάδες. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να κατανοήσει πως η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών είναι μια προσωρινή προβληματική λύση. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Σπύρος Καλέτσιος, η πολιτευτής κ. Ελένη Πολύζου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Παπαλέξης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου, ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Καρκαλής, ο αν. Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, σχολικοί σύμβουλοι, δ/ντές Σχολείων και πλήθος εκπαιδευτικών.

Τέλος χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το προηγούμενο έτος σημειώθηκε μια σοβαρή οπισθοδρόμηση για τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, με την επικράτηση των δυνάμεων του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, που οι συνέπειες της είναι ακόμη ανυπολόγιστες». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Π.Ε. Λάρισας κ. Αθανάσιο Γκουτζέλα, με αφορμή την πρόσκληση να παρευρεθεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΑΚΕ Λάρισας. Ο κ. Χαρακόπουλος, τον οποίο κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα, αφού ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλα τα μέλη της ΔΑΚΕ Λάρισας ανέφερε: «Πέρα από την οικονομική κατάρρευση, την καταρράκωση της εικόνας της χώρας και τα φαινόμενα της ακυβερνησίας και της τρανταχτής ανεπάρκειας των στελεχών της πρώτης και δεύτερης φορά αριστεράς, πλήγματα σοβαρά υπέστη και το εκπαιδευτικό σύστημα. Βασικά χαρακτηριστικά του υπουργείου Παιδείας, και με τους δύο υπουργούς που ανέλαβαν ως σήμερα τα ηνία του, πέραν της αβελτηρίας και της εμμονής τους σε αναχρονιστικές και περιθωριακές ιδεοληψίες, είναι η αναβλητικότητα και οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων που αντικατοπτρίζονται και στα σοβαρά κενά σε εκατοντάδες σχολεία, πολλά από τα οποία ακόμη και σήμερα που οδεύουμε στο δεύτερο μισό του εκπαιδευτικού έτους δεν έχουν καλυφθεί».

Και ο τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα κράτησε μια κριτική στάση, η οποία εκδηλώθηκε τόσο στη Βουλή όσο και στον λεγόμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Και έτσι θα συνεχίσουμε, ελπίζοντας ότι σύντομα το πολιτικό τοπίο θα αλλάξει και η χώρα θα απαλλαγεί από μια άκρως καταστροφική κυβέρνηση που πλήττει βάναυσα τα συμφέροντα της χώρας».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

«Ο κλάδος σας, ο κλάδος των επιστημόνων της μάθησης, χαρακτηρίζεται αυτή την εποχή από μια ιδιότυπη “πρωτοπορία”: Υπήρξε ο πρώτος επαγγελματικός κλάδος που δέχθηκε την “επίθεση” της ιδεοληψίας και της πολιτικής παράκρουσης των κυβερνώντων. Με συγκεκριμένο σχέδιο να χτυπηθεί η αριστεία και να υποβαθμιστεί η προσπάθεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας τις δομές εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαπέλυσε ολοκληρωτική επίθεση στον πιο βασικό θεσμό της κοινωνίας μας». Τα παραπάνω υποστήριξε σε μήνυμά του ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας απευθυνόμενος στη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, στην εκδήλωση της οποίας δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων του στη Βουλή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός δεν έκρυψε την αγωνία του για το μέλλον, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε συστράτευση για την επόμενη μέρα. «Η χώρα μας περνά στιγμές δύσκολες. Στιγμές επικίνδυνες. Όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά, το εσωτερικό μέτωπο έχει διαρραγεί και στις εξωτερικές μας σχέσεις τα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί επικίνδυνα. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να παλέψουμε για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε. Στον αγώνα αυτό, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι των γραμμάτων, μα περισσότερο απ’ όλους, εσείς, οι άνθρωποι που μεταλαμπαδεύετε την πρώτη γνώση, καλείστε να δώσετε μάχη ώστε να σταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία όρθια. Είναι κάτι που το χρωστάμε όλοι στα παιδιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζοντας δε, το τεράστιο έργο που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί, ο κ. Κέλλας επισήμανε: «Όλοι εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, για τον αγώνα σας, έναν αγώνα που δίνετε καθημερινά κάτω από πολύ δύσκολες, απ’ όλες τις απόψεις, συνθήκες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass