ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ «ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ»

ΔΑΚΕ κατά ««Παρεμβάσεων»»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2016 7:21

 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις ««Παρεμβάσεις»», για «διαστρέβλωση γεγονότων», αναφέροντας ότι: «Η παράταξη, που το τελευταίο διάστημα προέβη σε σωρεία αντιδημοκρατικών ενεργειών σε βάρος μελών του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, είναι η τελευταία που έχει δικαίωμα να μιλάει για δημοκρατία και να κάνει μαθήματα δημοκρατικού ήθους στις άλλες παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, στελέχη των «Παρεμβάσεων» προέβησαν το τελευταίο τετράμηνο στις εξής αντιδημοκρατικές ενέργειες:

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αναπληρωτών για το επιχειρούμενο νέο νομοθετικό πλαίσιο για μόνιμους διορισμούς, στελέχη των «Παρεμβάσεων» εμπόδισαν τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (και στέλεχος των ΣΥΝΕΚ) να κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, εκφράζοντας τις απόψεις της Ομοσπονδίας.

Κατά τη συνάντηση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με τον υπουργό Παιδείας έγινε προσπάθεια να εμποδίσουν την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ να εκφράσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Κατά την έξοδο της αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας στέλεχος των «Παρεμβάσεων» της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επικουρία ομοϊδεατών, πέταξε καφέδες στον αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Μαλαγάρη (ΣΥΝΕΚ) και στο μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσούχλο (ΔΑΚΕ), ενώ χτύπησε τον ταμία της ΟΛΜΕ Νικηφόρο Κωνσταντίνου (ΔΑΚΕ).

Στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που επακολούθησε τα μέλη των «Παρεμβάσεων» αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη φασιστική αυτή συμπεριφορά και δικαιολόγησαν απολύτως τους τραμπούκους.

Στην κινητοποίηση που επακολούθησε (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) για τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης και τους αναπληρωτές, ομάδα μελών των «Παρεμβάσεων» δεν επέτρεψε στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με τη χρήση της ντουντούκας, να απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και να κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τους επιτυχείς χειρισμούς του κατόρθωσε να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των διορισμών.

Στο Δ.Σ. της 7ης Ιουλίου 2016 οι «Παρεμβάσεις» αντικατέστησαν τους δύο εκπροσώπους τους. Μία εκ των δύο νέων εκπροσώπων των «Παρεμβάσεων» είναι η σύζυγος του στελέχους των «Παρεμβάσεων» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το οποίο απασχόλησε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εξαιτίας των προαναφερθέντων δημοκρατικών εκτροπών. Η συγκεκριμένη συνάδελφος συνέχισε με εξαιρετική «επιτυχία» την τακτική του συζύγου της. Συγκεκριμένα: Προκάλεσε απαράδεκτο φραστικό επεισόδιο σε βάρος του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, Θεόδωρου Τσούχλου.

Ενώ έκανε τοποθέτηση ο γραμματέας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) τον διέκοπτε συνεχώς, κάνοντας ειρωνικά σχόλια και προβαίνοντας σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Και φυσικά οι συνεχείς προκλήσεις δε μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες.

Ακολουθώντας πιστά τη θεωρία του Γκέμπελς (που έλεγε στους φασίστες καθοδηγητές: «δεν πρέπει να λέτε ψέματα αλλά τη μισή αλήθεια, γιατί η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα), είχαν το θράσος να εκδώσουν ανακοίνωση στην οποία έκαναν το άσπρο μαύρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass