Η ΕΛΕΝΗ ΤΖΟΥΡΑ, ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πυροσβέστης από… πανελλήνιες

*«Εκπαίδευση και θάρρος» η απάντησή της για τις φλόγες

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2016 11:50

Ιστορία έγραψε η νεαρή Ελένη Τζούρα η οποία έγινε η πρώτη κοπέλα του νομού Λάρισας που κατάφερε να εισαχθεί στην Πυροσβεστική Σχολή μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Η νεαρή από το Συκούριο έκανε μια έξυπνη επιλογή, καθώς η συγκεκριμένη σχολή εντάχθηκε για πρώτη φορά στο μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων. Πιάνοντας 17.594 μόρια μπήκε και μάλιστα σε καλή σειρά σε μια σχολή για την οποία ούτε και η ίδια δεν γνωρίζει πολλά πράγματα.

«Ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε στις πανελλήνιες και αυτό από μόνο του ήταν ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Εγώ έγινα η πρώτη κοπέλα από τον νομό Λάρισας και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτό» λέει στην «Ε» και συνεχίζει αναφερόμενη στους λόγους επιλογής «Πέρα από την επαγγελματική αποκατάσταση που μπορεί να προσφέρει, μου αρέσει να βοηθάω ανθρώπους και γενικά έβλεπα πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον σαν σχολή. Έχω όμως ακούσει τα καλύτερα για την πυροσβεστική σαν σώμα και αυτό ήταν ένα επιπλέον στοιχείο. Νιώθω δικαιωμένη».

Για το αν είναι αγχωμένη για το γεγονός πως δεν γνωρίζει πολλά για τη σχολή, υπογραμμίζει «Πιστεύω πως όπου και να βρεθείς κάπου για πρώτη φορά θα είναι κάθε αρχή και δύσκολη» ενώ για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών λέει «Θα εκπαιδευτώ μέσα στη σχολή. Τολμάς, παίρνεις θάρρος αφού εκπαιδευτείς. Αυτό πιστεύω πως σε κάνει έτοιμο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών».

Η σχολή ακόμα δεν γνωρίζει αν θα είναι στην Πτολεμαΐδα ή την Αθήνα αλλά ξέρει πως «η φοιτητική ζωή δεν στερείται από κανέναν λόγω του ύφους της σχολής αλλά από τη διάθεση που έχει για να τη ζήσει» και καταλήγει πως «Σε όλα χρειάζεται συνδυασμός και ισορροπία».

Η συγκεκριμένη επιλογή της αποτελεί αν μη τι άλλο, μια οικονομική ανάσα λόγω του ύφους της «Το είχα στις σκέψεις μου να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη και σκέφτηκα πως είναι μια καλή λύση. Σου παρέχει τουλάχιστον μια σιγουριά στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης».

Για το ίδιο φυσικά και συμφωνεί και ο πατέρας της αλλά όπως υπογραμμίζει «όλα ήταν δική της επιλογή. Εμείς δώσαμε ό,τι μπορούσαμε από εφόδια καθώς αυτός ήταν ο ρόλος μας».

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass