ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Μάχη με τον χρόνο για τις βλάβες των σχολείων

* Με δυσκολία οι μετακινήσεις μαθητών με λεωφορεία, στα ορεινά χωριά

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 7:00 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιαν 2017 12:18

Αυξητική είναι η πορεία του αριθμού των μαθητών που πηγαίνουν από χθες, στο σχολείο τους, σε σχέση με την πρώτη μέρα λειτουργίας τους.

Στη Λάρισα, οι σχολικές τάξεις ξαναγέμισαν, εκτός των σχολείων που παρέμειναν κλειστά και η σχολική ζωή επανέρχεται σε μια ομαλότερη καθημερινότητα.

Παρ' όλα αυτά, συνεχίζονται να εμφανίζονται νέα προβλήματα στη λειτουργικότητα σχολικών κτιρίων, στην πόλη, όπως χθες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, όπου παρουσιάστηκε ξαφνικά διαρροή στις σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να «σφραγιστεί» η είσοδός του για σήμερα, στους μαθητές, λόγω εργασιών αποκατάστασης των ζημιών.

Αντίθετα όμως, πολλές απουσίες μαθητών εξακολουθούν να καταγράφουν σχολεία σε ορεινά χωριά, και ο λόγος είναι η δυσκολία μετακίνησής τους.

Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση μαθητών στα σχολεία γειτονικών χωριών, αυτών που διαμένουν, πραγματοποιείται με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και η παρουσία τους στην σχολική τάξη εξαρτάται από τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν.

Αν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν πραγματοποιήσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους, τότε και οι μαθητές δεν θα καταφέρουν να πάνε στο σχολείο.

Αν και χθες για τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού, το ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε, το δυνατόν καλύτερα στον νομό, και όπου εκτίμησε ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα στη μετακίνηση.

Σε όλα τα σχολεία του νομού Λάρισας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα Τετάρτη 18/1/2017, η προσέλευση των μαθητών θα γίνει κανονικά, εκτός των νηπιαγωγείων του Δήμου Φαρσάλων, όπου η προσέλευση των μαθητών θα γίνει έως τις 9:00 π.μ.

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Στη Λάρισα: Κλειστά θα είναι σήμερα Τετάρτη, τα εξής σχολεία του Δήμου Λάρισας: 21ο και 42ο Νηπιαγωγεία, τα συστεγαζόμενα επίσης 7ο και 32ο Νηπιαγωγεία καθώς και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Στα νηπιαγωγεία στο Ελευθεραί και στη Μάνδρα, η προσέλευση των παιδιών μετατίθεται ως τις 9 π.μ.

Στον υπόλοιπο νομό Λάρισας: Επίσης κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass