Καταγγελίες φορέων κατά της «Χρυσής Αυγής»

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 16:41

Οργανώσεις, εκπαιδευτικοί, φορείς… της Λάρισας, αλλά και όλης της χώρας μας, σε ανακοινώσεις τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους και την αντίθεσή τους με τη συμπεριφορά μελών της «Χρυσής Αυγής», στο Δημοτικό Σχολείου του Νέου Ικονίου στο Πέραμα, στην Αθήνα , που αφορούσε στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων στο εν λόγω σχολείο.

Συγκεκριμένα:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)–Γραμματεία Λάρισας, ανακοίνωσε: «Να μην περάσει ο ρατσισμός , το εθνικιστικό δηλητήριο στα ελληνικά σχολεία. Καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις ρατσιστικές επιθέσεις στα σχολεία , με κορύφωμα -για την ώρα- τη βία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Προσχηματικό το «ενδιαφέρον» τους για τα παιδιά μας , προσπαθούν να ποτίσουν τα πάντα με το δηλητήριο τού ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Θέλουν να σύρουν τους γονείς πίσω από το άρμα των δικών τους κατάμαυρων επιδιώξεων.
Στην Ελλάδα παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 62.000 πρόσφυγες, ξεριζωμένοι από τις εστίες τους. Αιτίες του ξεριζωμού, η φτώχεια, η ανεργία , οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξαπολύονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων των ιμπεριαλιστικών κρατών και ενώσεων. Χιλιάδες τα θύματα στην αγωνιώδη προσπάθεια των ξεριζωμένων να διασχίσουν τη Μεσόγειο.
Οι τραμπουκισμοί των χρυσαυγιτών σε σχολεία στο Πέραμα , οι απαράδεκτες αντιδράσεις γονιών σε σχολείο στο Περιστέρι , και σε σχολείο στη Λάρισα είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας των επιθέσεων σε πρόσφυγες – μετανάστες. Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία , υπερασπιζόμαστε αγωνιστικά το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Αγράμματους ανθρώπους θέλει το σύστημα που ζούμε για να μπορεί πιο εύκολα να τους στύβει καθημερινά στην απάνθρωπη μηχανή της εκμετάλλευσης. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε από τα προσφυγόπουλα- μεταναστόπουλα στα σχολεία . Πίσω από την υποκρισία των χρυσαυγιτών κρύβεται το μίσος για το κάθε τι λαϊκό , αγωνιστικό , αντιιμπεριαλιστικό . Δουλεύουν σε βάρος όλων μας , σε όφελος του συστήματος».
ΟΓΕ -ΛΑΡΙΣΑΣ
«Η ΟΓΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια.
Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.
Καλούμε τις γυναίκες του Πειραιά, να υποδεχθούμε τα προσφυγοπούλα σαν να είναι παιδιά μας. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη ΧΑ, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές.
Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι η εκμεταλλευτική κοινωνία που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά. Είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν το κίνητρο του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών.
Καλούμε κάθε γυναίκα που ανησυχεί για το μέλλον το δικό της και των παιδιών της να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στις λαϊκές γειτονιές. Τα προσφυγόπουλα, όπως και όλα τα παιδιά, έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία και το κράτος έχει την ευθύνη να διαμορφώσει όλους εκείνους τους όρους για να την παρέχει».
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έζησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Ικονίου στο Πέραμα.
Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό προσπαθούσαν από το πρωί με την παρουσία τους έξω από το σχολείο να σπείρουν τον τρόμο με αφορμή την απόφαση για τη λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.). Το μεσημέρι, λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη των φορέων για την εφαρμογή του προγράμματος, με τους μαθητές του ολοήμερου τμήματος εντός του σχολείου, εισέβαλαν στην αυλή γρονθοκοπώντας, κλοτσώντας και προπηλακίζοντας με χυδαίες και φασιστικές εκφράσεις, εκπαιδευτικούς και γονείς, μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα των ελάχιστων αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης.
Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούμαστε από τους φασίστες – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, υπερασπιζόμαστε με αξιοπρέπεια τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τα εργασιακά μας δικαιώματά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, πατρίδας.
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα παιδιά που βίωσαν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά για τα οποία τα ίδια δεν φέρνουν καμία ευθύνη. Τους καλούμε να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass