«Χρησιμοποιούσε το σχολικό ηλεκτρονικό δίκτυο για συνδικαλιστική ενημέρωση»

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 17:12

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), καταγγέλλει αιρετός, μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ), καθώς αναφέρει ότι «χρησιμοποίησε κατ’ επανάληψη το «Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο» για ενημέρωση παραταξιακού περιεχομένου των εκπαιδευτικών».

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Καταγγέλλουμε τις παράτυπες ενέργειες της συνδικαλιστικής παράταξης των ΣΥΝ.Ε.Κ. (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) μέσω των μηχανισμών του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα,ο αιρετός που προέρχεται απ’ αυτή την παράταξη χρησιμοποίησε κατ’ επανάληψη το «Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο» για ενημέρωση παραταξιακού περιεχομένου των εκπαιδευτικών.
Πέραν της παρατυπίας πρόκειται για πολλαπλά απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια. Όλοι γνωρίζουμε ότι το εν λόγω ψηφιακό δίκτυο είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και η χρησιμοποίησή του είναι υπό την ευθύνη του Υπουργείου. Στην περίπτωση που έχει δοθεί σχετική άδεια, προφανώς ο αιρετός του κλάδου θα έπρεπε να ενεργεί ως αιρετός του κλάδου και όχι της παράταξής του. Ως εκ τούτου, είναι μια ούτως ή άλλως παράτυπη κίνηση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Αντί οι ΣΥΝ.Ε.Κ. – που έχουν και την ευθύνη του προεδρείου της ΟΛΜΕ – να ενεργοποιούν τις στοιχειώδεις και βασικές λειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος για την πλουραλιστική ενημέρωση των συναδέλφων, για την αντιπαράθεση ιδεών και αντιλήψεων μεταξύ των συναδέλφων και των παρατάξεων και για τη σύνθεση θέσεων για τον κλάδο μας, αδρανοποιούν απόλυτα τη συλλογική λειτουργία των Γενικών Συνελεύσεων και επιφυλάσσουν για την παράταξή τους έναν ξεχωριστό υπουργικής / διοικητικής στήριξης μηχανισμό προνομιακής και μονομερούς ενημέρωσης.
Πρόκειται για μικροκομματική πρακτική που παραπέμπει σε ρόλους κομισάριων. Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να άρει αυτή την παράτυπη ενέργεια και να μην υπάρχει παραταξιακή χρησιμοποίηση του μηχανισμού του Υπουργείου.
Ζητάμε επίσης από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εναντιωθεί στην παράτυπη και αντισυνδικαλιστική ενέργεια των ΣΥΝ.Ε.Κ. και να ανοίξει τις διαδικασίες διαλόγου του κινήματος, ως μία τουλάχιστον καταστατική υποχρέωσή του – εκτός αν θεωρεί ότι το καλύτερο κίνημα είναι το κίνημα που δεν υπάρχει, που δεν ενοχλεί την αριστεροακροδεξιά συγκυβέρνηση από το …προοδευτικό έργο της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass