ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οδηγίες για το μάθημα των Μαθηματικών στη Γ΄ Λυκείου

* Καλούνται να συμμετέχουν και μαθητές

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 11:50

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που υποστηρίζει συστηματικά και πολύπλευρα το έργο της διδασκαλίας των Μαθηματικών στα σχολεία, πραγματοποιεί σύμφωνα και με τις επισημάνσεις και επιθυμίες των Μαθηματικών του νομού Λάρισας, θεματική ημερίδα αφιερωμένη στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, της Γ΄ Λυκείου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ( οδός Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου 17 -19, Λάρισα ) και ώρα 16.45 . Διακεκριμένοι ομιλητές, θα προσεγγίσουν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων που απασχολούν τους μαθηματικούς τόσο ως διδάσκοντες, όσο και ως βαθμολογητές γραπτών πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι άξονες της ημερίδας είναι: η κριτική εμβάθυνση σε κρίσιμες έννοιες διδακτικές προσεγγίσεις που απασχολούν την καθημερινότητά μαθητών και καθηγητών , στην προσπάθειά των τελευταίων, να βελτιώσουν το έργο τους προς όφελος των μαθητών, αλλά και ένας «οδικός χάρτης» για το έργο τους, ως αξιολογητές γραπτών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις .

Εισηγητές θα είναι οι εξής: Θωμαϊδης Ιωάννης (Phd) , Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών με θέμα: «Βασικά προβλήματα διδασκαλίας και μάθησης των Μαθηματικών που αναδεικνύει η διόρθωση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων στα βαθμολογικά κέντρα». Μαυρογιάννης Νικόλαος (Msc – Phd) , Σύμβουλος Α΄ Μαθηματικών στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα : « Όρια : Τί και γιατί». Κυριαζής Χρήστος (Msc) και Πρωτοπαπάς Ελευθέριος (Msc – Phd) , Καθηγητές Μαθηματικών με θέμα: «Μια ενδελεχής ματιά στα Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου». Μπαρούτης Δημήτριος και Σαράφης Ιωάννης , Καθηγητές Μαθηματικών με θέμα: «Μια δέσμη διδακτικών προτάσεων και δραστηριοτήτων για τη διδασκαλία της Ανάλυσης στην Γ΄ Λυκείου».

Η Διοικούσα Επιτροπή της τοπικής Ε.Μ.Ε. διευκρινίζει πως η συμμετοχή στην ημερίδα όσων μαθητών επιθυμούν, είναι ευπρόσδεκτη αλλά και αναγκαία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass