Η ΠΕΚ ζητά απόσυση της εγκυκλίου της Θεματικής εβδομάδας στα γυμνάσια

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 21:16

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι: «Ο Υπουργός Παιδείας σε ένα ερημωμένο εκπαιδευτικό τοπίο προσπαθεί να φτιάξει καλαίσθητα φτιασιδώματα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η εκπαιδευτική κοινότητα όχι μόνο του έχει γυρίσει την πλάτη αλλά και απορρίπτει συλλήβδην τη σκληρή πραγματικότητας της γενικής απαξίωσης της εκπαίδευσης και την τάση εξωραϊσμού.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει καταλάβει τίποτα περί της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του μνημονίου, που τόσο πιστά εφαρμόζει, ούτε έχει καταλάβει την εκπαιδευτική σκληρή πραγματικότητα που έχει ήδη διαμορφώσει!
Αν είχαν απομείνει έστω κάποια ίχνη δημοκρατικότητας και δεν είχαμε συνολική πολιτική επιβολής, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν συζήτησε με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες το περιεχόμενο των ζητημάτων της Θεματικής εβδομάδας; Έτσι αντιλαμβάνεται τα μικρά και τα μεγάλα θέματα του σχολείου, να έχει τους εκπαιδευτικούς απλούς εφαρμοστές των δικών του μονομερών επιλογών;
Με αυτό τον τρόπο δυστυχώς πλήττονται καινοτομίες και στοιχεία μορφωτικού εμπλουτισμού του σχολείου. Γιατί, εκτός της άνωθεν και τυφλής εφαρμογής υπάρχει και ένα μείζον πρόβλημα. Σε συνθήκες αποσάθρωσης της εκπαίδευσης ο κ. Γαβρόγλου αντί να απολογείται για τις βασικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές επιλογές του, επιχειρεί να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής αλλοιώνοντας και υπονομεύοντας με θεσμικό μάλιστα τρόπο πρωτοβουλίες, τις οποίες οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες ως προέκταση του βασικού αναλυτικού προγράμματος. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες όμως προϋποθέτουν ενίσχυση του περιεχομένου του σχολείου και όχι αποδόμησή του.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την εγκύκλιό του και να ξεκινήσει διάλογο τώρα - και όχι ανταλλαγή απόψεων και δηλώσεις επί δηλώσεων - για όλα τα θέματα που απασχολούν το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass