ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥ ΦΡΕΝΕ

Εκπαιδευτικοί σε πορεία δημιουργίας ενός σύγχρονου σχολείου

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 11:45

Την παιδαγωγική άποψη προσέγγισης και διδασκαλίας των μαθητών, του παιδαγωγού Φρενέ, που εστιάζει στα ενδιαφέροντα των παιδιών και φέρνει τη δράση και την ενέργεια της αυλής στην τάξη και την τάξη στην αυλή, γνώρισαν αναλυτικότερα, χθες, οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας.

Συμμετείχαν σε επιμορφωτική διημέριδα, που ξεκίνησε χθες στο ΟΥΗΛ

και θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (οδός Κούμα 28).

Οργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας- Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, την παιδαγωγική ομάδα για τη διάδοση της παιδαγωγικής Freinet στην Ελλάδα, «Το Σκασιαρχείο» Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας» και το «Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων με την Παιδαγωγική Freinet».

Σκοπός της επιμόρφωσής τους είναι η γνωριμία με την παιδαγωγική του Φρενέ, καθώς και η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για ένα σύγχρονο σχολείο, που δίνει έμφαση στις δεξιότητες ελεύθερης έκφρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας, στην κριτική σκέψη και τη χειραφέτηση του μαθητή. Είναι επίσης η γνωριμία με τα παιδαγωγικά εργαλεία για την άσκηση της δημοκρατίας και την πρόληψη της βίας στο σχολείο, μέσα από τη συνεργασία, την υπεύθυνη συμμετοχή και τον ενεργό ρόλο του μαθητή καθώς και τον καθοδηγητικό ρόλο του δασκάλου.

Αναλυτικά χθες προβλήθηκε η ταινία «Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται», του Daniel Losset, (2006) και πραγματοποιήθηκε συζήτηση, ενώ σήμερα Σάββατο στις 10.00 - 12.30, θα υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια πάνω στις αρχές και τις τεχνικές Freinet: Τάξη κοινότητα και Συνεργατικά μαθητικά συμβούλια, Σχολικά έντυπα: εφημερίδα και μικρά βιβλία που θα εμψυχώσουν οι εκπαιδευτικοί, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο», Στέλλα Μπαδικιάν και Σοφία Λάχλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass