ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Υπέρ της «μαθητείας» οι εκπαιδευτικοί επαγγελματικής εκπαίδευσης Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2017 11:00

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Λάρισας πραγματοποίησε συναντήσεις με τη διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου Ελένη και με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλη.

Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και τα μέλη της ΕΛΤΕΕ κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού «4ο Μεταλυκειακό έτος –τάξη μαθητείας» στο ΕΠΑΛ από το τρέχον σχολικό έτος.

Υποστήριξαν ότι: « Η υλοποίηση αυτού του θεσμού, είναι αίτημα της ΤΕΕ για σύνδεση των αποφοίτων της, με την αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα αποκτούν εργασιακή εμπειρία, η οποία θα συνδέεται με την εποπτεία από Εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, στο χώρο εργασίας. Η πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σπουδών στα σχολικά εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ-Ε.Κ. και η συμμετοχή σε εξετάσεις θα απονέμει πτυχίο επιπέδου 5 στους συμμετέχοντες.

Ως ΕΛΤΕΕ Λάρισας καταθέσαμε τις προτάσεις μας, για τη βελτίωση του σχεδίου εφαρμογής του 4ου Μεταλυκειακού έτους -Μαθητείας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας και ευχόμαστε να είναι επιτυχής η εφαρμογή της».

Επίσης έγινε αναφορά στο κτιριακό πρόβλημα του 4ου ΕΠΑΛ , όπου συζητάται η πρόταση να μεταφερθεί στο κτίριο της οδού Πλούτωνος (πρώην σχολή βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ). Τα μέλη της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Λάρισας, ανάφεραν ότι: «Η ολοκλήρωση της μεταφοράς συναντά απρόβλεπτες δυσκολίες.

Θέλουμε τη γρήγορη προσπέλαση των εμποδίων και ζητούμε να εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την μεταφορά-μετακόμιση και την ανανέωση του εξοπλισμού του 4ου ΕΠΑΛ στο νέο κτίριο».

Επίσης κατέθεσαν τη θέση τους για ίδρυση Περιφερειακών Γραφείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφερειακής Δ/νσης Α΄-Β΄ Εκπ/σης και την επαναλειτουργία των Γραφείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε επίπεδο ΔΙΔΕ. Τέλος τόνισαν πως «Θέλουμε να φύγουν τα σύννεφα περικοπών, καταργήσεων, και ανασφάλειας. Θέλουμε ισχυρή Δευτεροβάθμια Λυκειακή Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση που θα απονέμει Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass