Επιμορφώθηκαν στην αντιμετώπιση της διαφορετικότητας στο σχολείο

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2017 17:54

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, νέων κυρίως εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Διαφορετικότητα και διαφοροποίηση στο σχολικό περιβάλλον: Προκλήσεις και καινοτόμες προσεγγίσεις μάθησης και διαχείρισης συμπεριφοράς».

To σεμινάριο το διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO και είχε σαν στόχο να παρουσιάσει το πώς μπορεί να διεκπεραιωθεί πρακτικά με καινοτόμες προσεγγίσεις μάθησης και διαχείρισης της συμπεριφοράς, η σύνδεση της διαφορετικότητας με τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας σε διαφορετικές βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Οι εισηγητές και η επιμέρους θεματολογία ήταν, ο Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης καθηγητής Πληροφορικής Ο.Π.Α. με θέμα «Εξελιγμένες Τεχνικές Μάθησης: Από τη Θεωρία στην Πράξη», η Εύα Φουντουλάκη M.Sc. CounsellingPsychology με θέμα «Συναισθηματική και πολλαπλή νοημοσύνη για αποτελεσματική μάθηση», η Αγνή Στυλιανού, Επίκουρη καθηγήτρια, Πανεπιστήμιου Λευκωσίας με θέμα «Εκπαιδεύοντας τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς με Βάση τις δεξιότητες του 21ου αιώνα», η Ζωή Κρόκου, Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. με θέμα «Η διαφοροποιημένη διδασκαλία και ο ρόλος της στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών», ο Πέτρος Ορφανός, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. με θέμα «Ο ρόλος της συνέργειας των εκπαιδευτικών στην επίλυση παραβατικών συμπεριφορών σε σχολικά περιβάλλοντα» και ο Παναγιώτης Αγγελίδης, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής Παν. Λευκωσίας με θέμα «Διαφοροποίηση της διδασκαλίας, ηγεσία και συμπεριληπτική εκπαίδευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass