ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕΡΓΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ/Θ

Δημόσια έργα σε περίοδο κρίσης

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2017 10:42

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σεμιναριακή διάλεξη που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων (ΔΔΕΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ειδικότερα του μεταπτυχιακού μαθήματος «Ειδικά Θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων» με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση δημόσιων έργων σε περίοδο οικονομικής ύφεσης».

Ομιλητής ήταν ο κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, πρώην γενικός διευθυντής της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η διάλεξη προσέλκυσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο της ακαδημαϊκής, όσο και της τοπικής κοινότητας και την παρακολούθησαν καθηγητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιώτες μηχανικοί.

Στο πλαίσιο της διάλεξης που ξεπέρασε τις 3 ώρες μαζί με εκτενή διάλογο και αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, προσέφερε σημαντική επιστημονική και εμπειρική γνώση αναφορικά με τον σχεδιασμό, τη δημοπράτηση, την υλοποίηση και την παρακολούθηση δημοσίων έργων στην Ελλάδα. Εξετάστηκαν οι παράγοντες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση ενώ αναλύθηκαν και οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της κατασκευαστικής βιομηχανίας στην ιδιαίτερη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Στην κατεύθυνση αυτή και με σκοπό τα Δημόσια Έργα να επιτυγχάνουν το βέλτιστο κόστος και να μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος απαιτούνται, μεταξύ άλλων, σύγχρονες διαδικασίες ανάθεσης και νομοθετικές ρυθμίσεις, Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός Έργων και Ορθολογικός Προγραμματισμός τους, εκσυγχρονισμός των δομών παραγωγής έργων και αύξηση του όγκου των εργασιών (Έργα Εξωτερικού, Ιδιωτικές Επενδύσεις). Στη διάλεξη αναλύθηκαν επίσης στρατηγικές εξοικονόμησης χρόνου κατά την υλοποίηση των Δημοσίων Έργων και τέλος παρουσιάστηκε η πρόταση ισόρροπης ανάπτυξης έργων υποδομής χερσαίων μεταφορών για την Περιφέρεια Αττικής χωρίς χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου.

Στη διάλεξη απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων αναπληρωτής καθηγητής κ. Βασίλειος Γερογιάννης και ο διευθυντής του Π.Μ.Σ. στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» αναπληρωτής καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται να ακολουθήσει σειρά σημαντικών ανάλογων διαλέξεων σε ειδικά θέματα της διαχείρισης έργων το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, με αξιόλογους προσκεκλημένους ομιλητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass