Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ

Φοιτητές γίνονται μέντορες μαθητών λυκείου

* Τους δίνουν πληροφορίες για τις σχολές και το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2017 22:22 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Μαρ 2017 13:56

Δίαυλο επικοινωνίας άνοιξαν Ελληνες φοιτητές με τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων Λυκείου, όλης της χώρας, προκειμένου να τους βοηθήσουν στη δύσκολη απόφαση της επιλογής του αντικειμένου σπουδών τους.

Είναι ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που εμπνεύστηκε μια ομάδα τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι στόχο έχουν να στηρίξουν κάθε μαθητή στο επόμενο βήμα εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να του δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζεται για κάθε σχολή που τον ενδιαφέρει, όπως τα μαθήματα που διδάσκονται, τις συνθήκες σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα… και με λίγα λόγια να γίνουν οι μέντορές τους.

Συγκεκριμένα, δημιούργησαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα σύνδεσης μαθητών λυκείου με φοιτητές ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, την «UniqueMinds», ιδρύοντας τον ομώνυμο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με πρωταρχικό στόχο να δώσει απαντήσεις στην ακαδημαϊκή αναζήτηση μαθητών και νέων παιδιών, προσανατολίζοντας, συμβουλεύοντας και κυρίως φέρνοντάς τους σε επαφή με το εκάστοτε αντικείμενο σπουδών, ώστε να προβούν σε μία συνειδητή επιλογή, συνυφαίνοντας το προσωπικό όνειρο του σήμερα, με την επαγγελματική και κοινωνική ολοκλήρωση του αύριο.

Οι φοιτητές που τη δημιούργησαν είναι ο Παύλος Σύμεντης, φοιτητής στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Διάνα Βουτυράκου και ο Στέφανος Πουλίδης, φοιτητές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Χριστιάνα Ζούπα, φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλώντας στην «Ε» γι’ αυτή την προσπάθειά τους, η Χριστιάνα Ζούπα αναφέρει: «Η γνώση αποτελεί το πιο βασικό εργαλείο για την εξέλιξη της κοινωνίας, καθώς έξυπνος άνθρωπος και χρήσιμος στην κοινωνία είναι έννοιες άρρηκτα συνυφασμένες. Δίχως αυτήν καμία επιλογή στη ζωή του δεν θα είναι αυτή που του ταιριάζει πραγματικά και αυτή μέσω της οποίας μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία τον καλύτερό του εαυτό. Η Unique Minds πρόκειται για ένα προνόμιο που περιμένει την αξιοποίησή του από τις ερχόμενες γενιές, με την υπόσχεση πως θα ξεδιαλύνει όσα επισκιάζουν το μέλλον σε επαγγελματικό τομέα καθώς επίσης σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο».

Καλούν τον μαθητόκοσμο της χώρας μας να επικοινωνήσει μαζί τους και αναφέρουν: «Αν είσαι μαθητής και θέλεις να βρεις τον μέντορα-Unibuddy σου; Τότε μην χάνεις χρόνο και κάνε τώρα το προφίλ σου στο UniBuddies!

Με την εγγραφή σου στην πλατφόρμα του Unibuddies θα μπορείς να συνδεθείς με φοιτητές από τις σχολές που σε ενδιαφέρουν, θα έχεις την ευκαιρία να συνομιλήσεις μαζί τους, να μάθεις τα πάντα για τη σχολή όπου σπουδάζουν και να λύσεις όλες τις απορίες σου.

Θα έχεις τη δυνατότητα να ξεκινήσεις εσύ ο ίδιος μια συνομιλία με έναν φοιτητή μέσω chat, και σε δεύτερη φάση και με videosession!

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHvUtGKJ-VPrQsYgafudi2VmK9f8oKmiLK3cJ21TW4OOrKNA/viewform

Θα πρέπει μετά από επιβεβαίωση από τους γονείς σου να μας στείλεις ένα email στο info@uniqueminds.gr με ΕΝΑ από τα παρακάτω βεβαιωτικά για να επιβεβαιώσουμε τη μαθητική σου ιδιότητα (το βεβαιωτικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τη UniqueMinds και μόνο για την επιβεβαίωση της μαθητικής σου ιδιότητας):

Φωτογραφία από την πίσω όψη της ταυτότητάς σου, όπου αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησης.

Φωτογραφία από το μαθητικό μητρώο σου ή βεβαίωση από το Λύκειο σου (από τον διευθυντή σου).

Φωτογραφία από το μαθητικό σου πάσο (αν έχεις).

Φωτογραφία της τελευταίας βαθμολογίας που πήρες από το Λύκειο σου (χωρίς να φαίνονται οι βαθμοί αν δεν θες).

Πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης. Αν είναι όλα όπως πρέπει, εντός 24 ωρών θα λάβεις ως απάντηση ένα mail με την πρόσκληση για να μπεις στην πλατφόρμα και να κάνεις το προφίλ σου, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για όλα τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις».

Συγκεκριμένα μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σύνδεσης φοιτητών με μαθητές από όλη την Ελλάδα, ο μαθητής συμπληρώνει μία φόρμα με τις σχολές που επιθυμεί και τα ενδιαφέροντά του και του προτείνεται ένας φοιτητής-μέντορας με τον οποίο και συνομιλούν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 59 μέντορες-φοιτητές από 33 σχολές της Ελλάδας (11 διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Στο πλαίσιο των δράσεών της η UniqueMinds, οργανώνει διημερίδα με το όνομα “UNIqueDays” με σκοπό την παρουσίαση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε μαθητές. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί 10 και 11 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.

180 εθελοντές φοιτητές σχεδιάζουν και προετοιμάζουν τη διημερίδα, η οποία

γίνεται πρώτη φορά, έχει χαρακτήρα φοιτητικό, εθελοντικό και πανελλήνιο και έχει ως σκοπό να προσφέρει σφαιρική ενημέρωση των πανεπιστημιακών τμημάτων και των παροχών των ιδρυμάτων στους μελλοντικούς φοιτητές.

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετέχουν 2.000 μαθητές, 400 γονείς και καθηγητές, από όλη την Ελλάδα.

Της Λένας Κισσάβου

Gallery άρθρου