ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το 5ο Γυμνάσιο στους «Μονολόγους από το Αιγαίο»

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 9:17

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ σχολείων της Θεσσαλίας με τίτλο: «Μονόλογοι από το Αιγαίο, το ταξίδι και τα όνειρα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων», που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικαίων.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Δήμο Τρικαίων – Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων στο πλαίσιο του προγράμματος «Kι αν ήσουν εσύ;».

Οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν ζωντάνεψαν ιστορίες, σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα και όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που πέρασαν το Αιγαίο, από το ομώνυμο βιβλίο, που αποτελεί συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο, αποτέλεσμα κύκλου θεατρικών βιωματικών εργαστηρίων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ».

Πάνω από 180 μαθητές ένωσαν τις φωνές τους για έναν κόσμο οικουμενικό, ειρηνικό, μια μεγάλη αγκαλιά για όλους, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους παρόν και μέλλον σε έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις και πλημμύρισαν με συγκίνηση και ελπίδα την ατμόσφαιρα.

Για τη δραματοποίηση των μονολόγων οι 23 μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας δούλεψαν εθελοντικά με τη θεατροπαιδαγωγό κ. Αγλαΐα Νάκα, συνεργάτιδα του Θεάτρου στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του μαθήματος της ΚΠΑ και προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων του σχολείου.

Οι μαθητές που πήραν μέρος στη δράση ήταν: Τμήμα Γ2: Θεοδωρή Βαλάντω, Ισούφαϊ Άντια, Καλινίδη- Γαϊταντζή Κωνσταντινίκη, Κωστόπουλος Παρασκευάς, Μακρής Μάριος, Μαστρονικολός Ταξιάρχης, Μπαλκόπουλος Παναγιώτης, Μπατρακούλη Αλίκη, Μπατρακούλη Ιωάννα, Μπάτσικα Αλεξάνδρα, Τμήμα Γ5: Γιαννακοπούλου Ελένη, Παπαρσένου Μελίνα, Σακελλαροπούλου Αικατερίνη, Ραΐλη Ελένη Τμήμα Γ6: Σκεντέρη Φραντζέσκα, Ταμβάκη Θεοδώρα, Τριανταφύλλου Αγλαΐα, Τσιρωνά Καλλιόπη, Τσιωτής Παναγιώτης, Φύλλου Ευθαλία, Χασούν Ειρήνη, Χατζής Δημήτριος, Χελιδωνά Βασιλική. Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη δράση ήταν : Δεληζώνα Ζωή, Κανάκη Βικτωρία, Μαλέτσικα Μαρία και Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass