ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κλείνουν τα ΕΠΑΛ μέσω της συρρίκνωσής τους…

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 9:31

«Την πολιτική του 3ου μνημονίου και στην εκπαίδευση εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», τονίζεται σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας την πολιτική του 3ου μνημονίου και στον τομέα της εκπαίδευσης με την απόφαση του υπουργού Παιδείας σχετικά με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ επέβαλε “τσεκούρι” στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ κλείνοντας εκατοντάδες τμήματα σε όλη τη χώρα , με αρνητικά αποτελέσματα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στη λειτουργία των σχολείων και στο ωράριο και τις διαθέσεις των συναδέλφων ως συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και του λεγόμενου «εξορθολογισμού» στην Παιδεία με τις περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια.

Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση της εκπαίδευσης θέλουν από τη μια να δημιουργήσουν το έδαφος για να έρθει ως «ώριμο φρούτο» η πρόταση για κλείσιμο ΕΠΑΛ μέσω συρρίκνωσης κάποιων από αυτά και από την άλλη να φέρουν σε αντιπαράθεση σχολικές μονάδες, συλλόγους διδασκόντων (η τακτική του διαίρει και βασίλευε) και έτσι να μένει στο απυρόβλητο η κυβέρνηση και οι αντι-εκπαιδευτικές πολιτικές που εφαρμόζει.

Και αυτά χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες στη ζωή και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.

Και όλα αυτά τη στιγμή που σε μια σειρά τομείς τα βιβλία καθυστέρησαν να έρθουν ή δεν έχουν φτάσει ακόμη, το μάθημα γίνεται με σημειώσεις, τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων μειώνονται και οι εφοπλιστές δίνουν χορηγίες στα σχολεία για να δείξουν το φιλολαϊκό τους πρόσωπο.

Σε αυτή την κατάσταση οι άλλες δυνάμεις συναινούν ουσιαστικά με την πολιτική της κυβέρνησης γι’ αυτό και τηρούν “σιγή ιχθύος” όπως έκαναν και στην περίπτωση της χορηγίας των εφοπλιστών στο 7ο ΕΠΑΛ όπου καμιά άλλη παράταξη δεν είπε το παραμικρό.

 Όταν η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας βρίσκονται στον µόνιµο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ∆ΝΤ, ο «διάλογος» που επιχειρεί η διοίκηση της εκπαίδευσης είναι το εργαλείο για την υφαρπαγή της συναίνεσης και της συνενοχής στην πολιτική που υλοποιεί , ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να αγωνιστούμε για:

Να μην κλείσει/ μετακινηθεί κανένα τμήμα των ΕΠΑΛ. Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών και των μαθητών. Δωρεάν και με κρατική ευθύνη να δίνονται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα, τα βιβλία κ.ά. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές και όχι από φωτοτυπίες. Έξω οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι από τα σχολεία μας.

Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους.

Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο (δύο εκπαιδευτικούς ανά 10 μαθητές), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ευθύνη του κράτους, καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass