ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΔΑΚΕ δασκάλων κατά πάντων

Δημοσίευση: 19 Απρ 2017 11:30

Τις παρατάξεις «Εκκίνηση», «Παρεμβάσεις» και ΠΑΜΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ δασκάλων Λάρισας με αφορμή συνέδριο δασκάλων στη Λευκωσία.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ «ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας», ο δεύτερος σε αριθμό μελών στην Ελλάδα και από τους σημαντικούς επιστημονικούς συλλόγους του Ν. Λάρισας, συμμετείχε στο παρελθόν σε Πανελλήνια Εκπαιδευτικά Συνέδρια και μάλιστα διοργάνωσε με επιτυχία στη Λάρισα το 1990 το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΔΟΕ - Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ).

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, μετά από διακοπή 6 χρόνων, επαναφέρουν τον θεσμό τής από κοινού διοργάνωσης του Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Απριλίου, 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων των κεντρικών γραφείων της ΠΟΕΔ, στη Λευκωσία, με θέμα του συνεδρίου: Η Εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης – Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Εκπαίδευση και σκοπεί στο να αποτυπώσει και εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση των δύο χωρών στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και να αναδείξει προτάσεις για τα ζητήματα που θα αναλυθούν ως παράμετροι του Κεντρικού Θέματος.

Μέσα από την πραγματοποίηση της συνεδριακής συνάντησης-όπως επισημαίνει με Δελτίο Τύπου η Π.Ο.Ε.Δ- στοχεύουν στην επανασύνδεση και εμβάθυνση των σχέσεων των δύο Οργανώσεων, στην αλληλοστήριξη και αλληλοενίσχυση στην κοινή πορεία μας για τη διεκδίκηση της αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου και στην προώθηση προς κέντρα λήψης αποφάσεων, τοπικά και διεθνή, των κοινών θέσεων και αιτημάτων για πολιτικές βελτίωσης της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας και από τη Θεσσαλία, εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε Μαγνησίας και Τρικάλων,

Ο Σύλλογός μας δεν εκπροσωπείται, γιατί οι παρατάξεις «Εκκίνηση», «Παρεμβάσεις» και ΠΑΜΕ θεωρούν ότι τα συνέδρια είναι για τουρισμό και θα επιβαρυνθεί ο Σύλλογός μας με 350-400 ευρώ. Φυσικά ο εκπρόσωπος της «Εκκίνησης» στο Δ.Σ. της ΔΟΕ συμμετέχει σε πανελλήνια και διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια, όπως φυσικά συμμετέχουν σε συνέδρια και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Σε λιγότερα ο εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων». Φυσικά πάντα εκπροσωπούσαν τη Διδασκαλική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των καταστατικών υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας. Το ΠΑΜΕ αρνείται όπως πάντα τη συμμετοχή σε συνέδρια, μόνο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. (Στο φετινό συνέδριο στην Κύπρο συμμετέχει όλο το Δ.Σ. της ΔΟΕ, απ΄ όλες τις παρατάξεις).

Δυστυχώς, οι παραπάνω παρατάξεις, δεν στέρησαν τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου του Συλλόγου μας στο συνέδριο στην Κύπρο, αλλά στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο Σύλλογός μας να πραγματοποιηθεί το 2018 στη Λάρισα το Πανελλήνιο Συνέδριο ΔΟΕ-ΠΟΕΔ» καταλήγει η ΔΑΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass