ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Συντηρήσεις σε σχολικές αυλές

* Νέος ασφαλτοτάπητας σε αυλές τεσσάρων σχολείων *Πιστώσεις και για προκάτ αίθουσες στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 2ο Γυμνάσιο Γιάννουλης

Δημοσίευση: 19 Απρ 2017 22:40

Με το ποσό των 400.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η πρώτη φάση του έργου των συντηρήσεων αυλών σχολικών συγκροτημάτων της Λάρισας.

Το έργο, όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Θάνος Αδαμόπουλος, «θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής» για να παραπεμφθεί στη συνέχεια η μελέτη, προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αρκετά σχολεία έχουν ζητήσει την παρέμβαση του Δήμου για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα στις σχολικές αυλές, προκειμένου να αντικατασταθεί ή να συντηρηθεί ο ασφαλτοτάπητας, αφού, τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, τα βρόχινα ύδατα δεν βρίσκουν διέξοδο και μετατρέπουν τις αυλές σε «λίμνες». 

Η προβλεπόμενη διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα με αποτέλεσμα η υλοποίηση του έργου να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες αλλά το μείζον, κατά τη δημοτική αρχή, είναι η δρομολόγηση των έργων συντήρησης.

Οι σχολικές αυλές είναι γνωστό ότι έχουν χρόνια να συντηρηθούν και τα όποια προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, στο παρελθόν, είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα. Παράλληλα οι όποιες δράσεις αφορούσαν κυρίως στον εξωραϊσμό των αυλών – καθώς δίδονταν προτεραιότητα στη συντήρηση των κτιρίων (αιθουσών) - και προέκυπταν από τις περιορισμένες επιχορηγήσεις των Σχολικών Επιτροπών και τη συνεργασία Συλλόγων Γονέων και Διευθύνσεων των Σχολείων.

Οι συντηρήσεις των αυλών απαιτούσαν περισσότερα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα οι χώροι να παραμένουν ασυντήρητοι και αρκετές φορές έβλεπαν το φως της δημοσιότητας διαμαρτυρίες Συλλόγων Γονέων για αυλές που τον χειμώνα μετατρέπονταν σε «λίμνες», περιορίζοντας τις δράσεις των μαθητών.

Με βάση τον σημερινό σχεδιασμό του Δήμου Λαρισαίων και των Τεχνικών Υπηρεσιών του, προτεραιότητα θα δοθεί σε 4 σχολεία της Λάρισας οι αυλές των οποίων βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και θα απαιτηθεί – το πιθανότερο - ολική αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

Ετσι το έργο αφορά στις αυλές τεσσάρων σχολείων: Του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας. Από την ίδια πίστωση αναμένεται να εκτελεσθούν εργασίες συντήρησης και σε άλλες σχολικές αυλές αλλά μικρότερης έκτασης για επιδιόρθωση φθορών (καθιζήσεις, ρωγμές κλπ).

* Να σημειωθεί πως στην απόφαση του Δήμου Λαρισαίων για βελτίωση των υποδομών σχολικών μονάδων εντάσσεται και η απόκτηση πέντε προκάτ αιθουσών. Από αυτές οι δύο θα διατεθούν στο 2ο Γυμνάσιο Γιάννουλης (προϋπολογισμού περί τις 50.000 ευρώ) και οι άλλες τρεις στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας (προϋπολογισμού περί τις 80.000 ευρώ).

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass