ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

Υποτροφίες σε 30 Λαρισαίους φοιτητές από το «Ίδρυμα Νίκου και Μαρίας Καρανίκα»

Δημοσίευση: 20 Απρ 2017 22:30

Οι πρώτες 30 υποτροφίες του «Ιδρύματος Νίκου και Μαρίας Καρανίκα» παραδόθηκαν χθες στο πλαίσιο πανηγυρικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Τα συμβόλαια των υποτροφιών συνοδεύονταν από σχετικό έπαινο και επιταγή 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους συνολικά 30 Λαρισαίους αριστούχους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και ειδικότερα, δέκα την ακαδημαϊκή χρονιά 2013 – 2014, δέκα τη χρονιά 2014 – 2015 και άλλα δέκα τη χρονιά 2015 – 2016.

Τις υποτροφίες παρέδωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης – πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο εκάστοτε δήμαρχος Λάρισας – ενώ παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Στέφανος Ροβόλης, διευθυντής του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα και Ελένη Ξυνοπούλου, σχολική σύμβουλος. Συντονίστρια της τελετής ήταν η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Λαρισαίων Μαρία Κοτάκου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καλογιάννης αφού καλωσόρισε τους φοιτητές «που κέρδισαν επάξια τον τίτλο του υποτρόφου του Ιδρύματος», όπως και τους γονείς και συγγενείς των παιδιών που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι «ξεκινάει με τη σημερινή πανηγυρική τελετή η διαδικασία των υποτροφιών, η οποία υλοποιείται μετά από αρκετό κόπο και ξεπέρασμα πολλών γραφειοκρατικών δυσκολιών που προκαλούν οι εποπτεύουσες αρχές ανάλογων κληροδοτημάτων».

Επισημαίνεται ότι χθες δόθηκαν 30 υποτροφίες μόνο σε άρρενες φοιτητές, γιατί αυτό προβλέπει η διαθήκη, καθώς ορίζονται άλλες διαδικασίες για τις γυναίκες – προβλέπεται συγκεκριμένα η προικοδότησή τους.

Η διαθήκη ορίζει επίσης ότι πέραν των 1.000 ευρώ για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια, θα λαμβάνουν 1.000 ευρώ για κάθε έτος φοίτησης στη σχολή, αρκεί να την έχουν ολοκληρώσει για όλα τα μαθήματα που προβλέπονται.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η επιλογή των υποτρόφων από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων, έγινε με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.

«Η μάχη για την πρωτιά είναι μια μάχη αξιών», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης, ευχόμενος υγεία σε φοιτητές και γονείς που «στηρίζουν με αίμα και καθημερινό αγώνα τις επιδόσεις των παιδιών τους».

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass