Οι αιρετοί για το ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 0:03

Το τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας Δημήτρης Κοντελές και, το Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας Παναγιώτης Ρεμπάπης, σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής:


«Συνεδρίασε σήμερα το Υ.Σ για τον έλεγχο και επικύρωση των πινάκων Α που έστειλαν οι διευθυντές των σχολείων- χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων- καθώς και την σύνταξη των πινάκων Β και Γ όπου αποτυπώνονται τα κενά και τα πλεονάσματα των εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος.
Η διαδικασία σύνταξης των πινάκων είναι αποτέλεσμα ενός βαθιά αντιπαιδαγωγικού τρόπου υπολογισμού, αφού η εγκύκλιος για τα οργανικά κενά και πλεονάσματα του Υπουργείου Παιδείας για το σχ. έτος 2017-2018 είναι ευθυγραμμισμένη σε ακόμη πιο προχωρημένο βαθμό με την εφαρμογή των μνημονίων στην εκπαίδευση. Είναι η πολιτική, που επιβάλλει τον δημοσιονομικό κόφτη και τις αυτόματες περικοπές, την πλήρη κινητικότητα και ευελιξία του προσωπικού, το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νέας γενιάς. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για τον μέγιστο αριθμό μαθητών στα τμήματα της γενικής παιδείας, των κατευθύνσεων ,των τομέων και των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ.
Το Υπουργείο, προσχηματικά επικαλείται τον έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων. Στην πραγματικότητα στοχεύει στην απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων μετάθεσης που σε συνδυασμό με τις ελάχιστες μεταθέσεις της περσινής χρονιάς οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τις οικογένειες τους για χρόνια, θα οδηγήσει στην εργασιακή ανασφάλεια το νέο στρατό των οργανικά υπεράριθμων, θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα απόκτησης οργανικής στους χιλιάδες συναδέλφους που παραμένουν για χρόνια στο απαράδεκτο καθεστώς εκβιασμού της διάθεσης ΠΥΣΔΕ.
Δεν μένει όμως εκεί. Παρακάμπτει εντελώς το Υ.Σ αφαιρώντας από τον πίνακα Γ την στήλη «εκτίμηση ΠΥΣΔΕ», αναθέτοντάς του ρόλο διεκπεραίωσης και επικύρωσης της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πρόταση μπορεί να κάνει μόνο ο Περιφερειακός Διευθυντής.
Η στήλη ¨εκτίμηση ΠΥΣΔΕ¨ που προστέθηκε από το τοπικό Υ.Σ στον πίνακα Γ δεν έχει καμία αξία γιατί απλά στο σύστημα και στην φόρμα καταχώρησης δεν υπάρχει και άρα δεν θα πάει ποτέ στο Υπουργείο!! Αυτό που κάνει η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ είναι η προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αντί να καταδικάσει την ενέργεια του υπουργείου να το παρακάμψει.
Τέλος το Υπουργείο με μια οδηγία της τελευταίας στιγμής που φτάνει στα όρια ενός ιδιότυπου εκπαιδευτικού ρατσισμού, καταργεί ουσιαστικά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ΔΕ. Η αιτιολογία ότι δεν έχουν μαθήματα με Α ανάθεση δεν έχει καμία βάση, γιατί ποτέ δεν είχαν μαθήματα με Α ανάθεση αλλά υπήρχαν στους πίνακες Α,Β και Γ. Άλλωστε υπήρχαν μεταθέσεις και οργανικές για τους κλάδους αυτούς στο παρελθόν. Τα κενά- πλεονάσματα στους ΔΕ βγαίνουν με βάση τις ώρες των εργαστηριακών μαθημάτων στα οποία πρέπει να παρευρίσκονται προετοιμάζοντας το εργαστήριο και την εργαστηριακή άσκηση. Με βάση αυτόν τον αριθμό των ωρών βγαίνουν τα κενά για μεταθέσεις, αποσπάσεις, βελτιώσεις, οργανικές κλπ. Το υπουργείο το γνωρίζει πολύ καλά αλλά προφανώς άλλος είναι ο σχεδιασμός του για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΔΕ.
Με όλα τα παραπάνω συνάδελφοι είναι κατανοητό ότι δεν δεχτήκαμε να νομιμοποιήσουμε την παραπάνω διαδικασία. Καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας δεν νομιμοποιήσαμε με την ψήφο μας και δεν υπογράψαμε τους πίνακες των κενών – πλεονασμάτων. Μείναμε στην συνεδρίαση για να ελέγχουμε την διαδικασία και να μεταφέρουμε στους συναδέλφους τα στοιχεία των πινάκων Α, Β και Γ για να γνωρίζουν που, πως, σε ποιες ειδικότητες και σε ποια σχολεία δόθηκαν τα κενά ή πλεονάσματα».

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass