ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

4ο μαθητικό συνέδριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 15:05

Δεκάδες Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της Λάρισας και των γύρω Δήμων και Τοπικών Κοινοτήτων, με εκατοντάδες μαθητές, θα συμμετάσχουν φέτος στο 4ο μαθητικό συνέδριο με θέμα «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», που θα γίνει αύριο Παρασκευή από τις 8.30 έως τις 13.00, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Το συνέδριο οργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Εντάσσεται στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, παράδοση, εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στόχο έχει να δώσει φωνή στους μαθητές-αυριανούς πολίτες, να παρουσιάσουν τις εργασίες που έχουν υλοποιήσει μέσα από τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα τον πολιτισμό.

Τις εργασίες του Συνεδρίου που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας είναι ανοιχτές να τις παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης και θα πλαισιώσουν με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οι υπεύθυνοι/ες της Δημοτικής Πινακοθήκης - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου εκτός των εργασιών που θα παρουσιαστούν, παράλληλα στο ισόγειο και στον α΄ όροφο της Πινακοθήκης θα υλοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια, όπως: «Το ταξίδι των χρωμάτων στην Ιστορία», με εμψυχώτρια την κ. Αντιγόνη Καψάλη, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, «Σπουδή στην Οδύσσεια του Καζαντζάκη», με εμψυχώτριες την κ. Αθανασία Γκούνη και την κ. Μαρίνα Γούλα, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης, «Βλέπω-Παρατηρώ-Μαθαίνω», με εμψυχώτριες την κ.Δήμητρα Ρασάικου και την κ. Ελένη Ζανέτα, στις αίθουσες μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, «Από το χρωματικό στο πραγματικό», που φιλοξενείται στις αίθουσες μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης με εμψυχώτρια την κ. Άρτεμη Διαμαντή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass