ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Λαρισαίοι και εκπαιδευτική καινοτομία…

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 17:35

Τέσσερις Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε επιμορφωτικό πρόγραμμα, στην Κρακοβία της Πολωνίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, που αφορούσε σε παρουσίαση καινοτόμων διδακτικών τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας.


Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες, να συνεργαστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανταλλάσοντας πολιτισμικά στοιχεία και εκπαιδευτικές εμπειρίες.
Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί κ. Δημήτριος Κολοκοτρώνης, Δημήτριος Λιόβας, Ηλίας Λιάκος και Θεόδωρος Δούβλης, μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία διδασκαλίας, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις της εκπαιδευτικής καινοτομίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Η συμμετοχή τους εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου κινητικότητας της ΕΕΠΕΚ το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ και ειδικότερα στον τομέα επιμόρφωσης προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Είναι η πέμπτη κατά σειρά κινητικότητα που υλοποιήθηκε από την ΕΕΠΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια, με προηγούμενους σταθμούς την Ισλανδία, την Τσεχία, Ισπανία και την Αγγλία.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ κ. Δ. Κολοκοτρώνης «η συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της ΕΕΠΕΚ και μία στρατηγική επιλογή για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών οριζόντων καιτην ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ του Έλληνα εκπαιδευτικού. Η ΕΕΠΕΚ στοχεύει στη συμμετοχή σε μία σειρά από διεθνείς δράσεις με σκοπό την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της και την ευρύτερη διάδοση καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων,παράλληλα με την ποιοτική αναβάθμιση του έργου της. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+,η ΕΕΠΕΚ ασχολείται ενεργά με την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για τις δράσεις ΚΑ1 (στις κατηγορίες της κινητικότητας για προσωπικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων αλλά και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) και ΚΑ2 (στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης).
Τα αναμενόμενα οφέλη για την ΕΕΠΕΚ από τις παραπάνω δράσεις περιλαμβάνουν γνωριμία και εξοικείωση με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και κατάρτισης σε διάφορες χώρες και εκπαιδευτικά συστήματα, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές πολιτικές και εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών σε ποικίλους τομείς και βαθμίδες της εκπαίδευσης».
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο εκπαιδευτικός κόσμος μπορεί να απευθύνεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης: www.eepek.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass