Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στη Λάρισα το Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:15

Συνάντηση πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Παιδής με τους καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Βασίλη Βλάχο και Δημήτρη Τσέλιο, προκειμένου να συζητήσουν τη διοργάνωση του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πληροφορικής (Panhellenic Conference of Infomartics PCI2017) που θα γίνει στη Λάρισα, στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2017, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν: «Το Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αναμένεται φέτος στη Λάρισα να συγκεντρώσει καθηγητές Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων από όλη την Ελλάδα και άλλες χώρες. Αντικείμενό του είναι η παρουσίαση όλων των σύγχρονων επιστημονικών και ερευνητικών τάσεων σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Οι διοργανωτές του συνεδρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμφώνησαν σε ένα σχέδιο στοχευμένων δράσεων που θα αναδείξουν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας στους επιστήμονες που θα την επισκεφθούν. Παράλληλα με τη βοήθεια της Περιφέρειας θα δοθεί η ευκαιρία στους συνέδρους να γνωρίσουν τα πολλά και δυναμικά αναπτυσσόμενα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως επίσης και το πολιτιστικό - ιστορικό της υπόβαθρο, που αναδεικνύεται από τις σχεδιαζόμενες δράσεις που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (PCI 2017), είναι το παλαιότερο και σημαντικότερο ακαδημαϊκό συνέδριο πληροφορικής στην Ελλάδα. Διεξάγεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), ενώ φέτος συνδιοργανωτές είναι τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άψογο κλίμα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλαμβάνει τον ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο του ενεργού υποστηρικτή του PCI 2017 καθιστώντας τη Θεσσαλία ένα σημαντικό προορισμό στην διεξαγωγή επιστημονικών συνεδρίων.