ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές ξενάγησαν… γονείς στο Αρχαίο Θέατρο

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 15:10

Στο πλαίσιο του πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» οι μαθητές των τμημάτων Δ2 και Στ1 υποδέχθηκαν και ξενάγησαν ομάδες γονέων και συμμαθητών στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας καλλιεργώντας και αξιοποιώντας έτσι την προσφορά και τον εθελοντισμό στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και της πατρίδας μας. Αμέσως μετά ακολούθησε μια εκπληκτική απαγγελία αντιπολεμικού χορικού από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη, προσθέτοντας θεατρικό οξυγόνο στην ορχήστρα του θεάτρου.

Όπως σημειώνεται από το σχολείο «η ανατροπή στα κλασικά δεδομένα έγινε, καθώς αυτή τη φορά δεν πήγαν οι γονείς τα παιδιά επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο, αλλά τα παιδιά προσκάλεσαν γονείς και συμμαθητές και τους μίλησαν για την ιστορία του αρχαίου θεάτρου και τη μελλοντική του ανάδειξη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι Παιδείας και Πολιτισμού. Επίσης ήταν από τις σπάνιες ιστορικές στιγμές που αντήχησε στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου λόγος καθαρά θεατρικός. Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων που μας εμπιστεύτηκε».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βασ. Ζωγράφος, ο σχολικός σύμβουλος ΠΕ70 της Δ΄ Περιφέρειας Απ. Σωτηρίου και ο δημοτικός σύμβουλος - πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θωμ. Δαούλας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος ‘’Νοιάζομαι και Δρω για το Α΄ αρχαίο Λάρισας’’ είναι: Κων. Ντιντής, Αννα Κανιά, Βίλλη Κίτσιου, Κωνσταντίνα Λιάκου, Γιάν. Κουτίνας και Σπ. Γκαϊτατζής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass