ΚΕΡΔΙΣΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΣΧΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καθολική υπεροχή ΔΑΠ στο ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2017 22:44

Σε ήρεμο κλίμα και με χαρακτηριστικά την καθυστέρηση στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας αλλά και ανατροπές υποψηφιοτήτων σε ψηφοδέλτια, διεξήχθησαν χθες, οι φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, για την ανάδειξη εκπροσώπων τους, στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων στα τμήματα και τις Σχολές τους.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε, η ΔΑΠ και στις τέσσερις σχολές του ΤΕΙ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ και ΣΤΕΓ σύμφωνα με εκτιμήσεις όλων των σπουδαστικών παρατάξεων, χωρίς ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ να ανακοινώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν για την αργοπορία έναρξης των εκλογών οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής στις σχολές ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ και ΣΤΕΓ, καταγγέλλοντας στις 10 το πρωί ότι: «οι κάλπες δεν έχουν ανοίξει σε κανέναν από τους 4 συλλόγους με διάφορα αστεία προσχήματα. Οι διαδικασίες γίνονται πέρα και έξω από το καταστατικό των συλλόγων. Μάλιστα στον σύλλογο της ΣΤΕΦ βρέθηκαν δύο σπουδαστές στο ψηφοδέλτιο της οποίας δεν είχαν ερωτηθεί για να είναι υποψήφιοι, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διαδικασία και να μην ξέρουμε πότε κι αν θα ξεκινήσουμε».

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων των φοιτητών, η προσέλευση των οποίων κρίθηκε …υποτονική, τουλάχιστον μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες.

Συγκεκριμένα η καταγγελία των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής στο ΤΕΙ Λάρισας, έχει ως εξής: «Στο ΤΕΙ Λάρισας μέρα φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών, η παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, που είναι πρώτη δύναμη σε όλους τους συλλόγους του ΤΕΙ Λάρισας, συνεχίζει την προσπάθεια διάλυσης κάθε συλλογικής διαδικασίας και εκφυλισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή οι κάλπες δεν έχουν ανοίξει σε κανέναν από τους 4 συλλόγους με διάφορα αστεία προσχήματα. Οι διαδικασίες γίνονται πέρα και έξω από το καταστατικό των συλλόγων. Μάλιστα στον σύλλογο της ΣΤΕΦ βρέθηκαν δύο σπουδαστές στο ψηφοδέλτιο της οποίας δεν είχαν ερωτηθεί για να είναι υποψήφιοι με αποτέλεσμα να σταματήσει η διαδικασία και να μην ξέρουμε πότε κι αν θα ξεκινήσουμε. Ήρθε η ώρα οι σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα. Είναι κριτήριο για να καταδικαστεί ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο ΤΕΙ Λάρισας.

Να συμμετέχουν και να στηρίξουν όλοι οι σπουδαστές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής για να δώσουμε τέρμα στον εκφυλισμό. Να αλλάξουμε τον συσχετισμό και να διαμορφώσουμε τους όρους για την ανάπτυξη αγώνων για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΔΑΠ

Τους χώρους όπου διεξάγονταν οι εκλογές επισκέφθηκε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας κ. Αθανάσιος Σαρατζιώτης, όπου συναντήθηκε με τους φοιτητές της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τους φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή καθώς και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ν. Λάρισας κ. Γεώργιο Βούλγαρη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον κλάδο της υγείας καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές βγαίνοντας στην αγορά εργασίας. Όπως αναφέρθηκε: «Ο Τομέας Υγείας της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας, βάζει στέρεα θεμέλια ξεκινώντας από τη νέα γενιά. Τη γενιά που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για τα νέα δεδομένα πραγμάτων στη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία και η ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας συλλογικά, επενδύει στους νέους, στηρίζει τους νέους, αξιοποιεί τους νέους».

 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Αντίθετα, επεισόδια παρατηρήθηκαν στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ.

Όσον αφορά στο ΑΠΘ σε ανακοίνωση της, η Φοιτητική Παράταξη ΔΑΠ αναφέρει ότι «30 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και επιτέθηκαν με λοστούς και ρόπαλα σε φοιτητές όλων των παρατάξεων».

Για τα επεισόδια, ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα (χθες) είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν. Πιστεύω ότι εκφράζω τα συναισθήματα και τις απόψεις όλων εδώ. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass