ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Επαινοι σε μαθητές του 5ου Γυμνασίου

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2017 17:25

Έπαινοι απονεμήθηκαν στους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία», ως ηθική ικανοποίηση των παιδιών και ως ένα μέσο διάχυσης τέτοιων δραστηριοτήτων.

Στην εκδήλωση, που είχαν συνδιοργανώσει πρόσφατα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών, τα Ε.Κ.Φ.Ε. Λάρισας και Ελασσόνας και ο Δήμος Λαρισαίων στις 7 και 8 Απριλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, έλαβαν μέρος 25 σχολεία, 30 καθηγητές και 180 μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και παρακολούθησε πλήθος μαθητών και κόσμου.

Ειδικότερα από το 5ο Γυμνάσιο συμμετείχαν 12 μαθητές της Γ’ τάξης με υπεύθυνους καθηγητές τους φυσικούς Κων. Νατσιούλα και Κερασία Ντάκου. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Ανδιανόπουλος Αλέξανδρος (Γ1), Αργύρης Παναγιώτης (Γ1), Γιαννακός Παναγιώτης (Γ1), Καρυώτης Βαγγέλης (Γ4), Καφανέλης Απόστολος (Γ4),Μπότα Μαίρη (Γ5), Ντόμπρη Δήμητρα (Γ5), Παπαγιάννη Παρασκευή, Ταμβάκη Θεοδώρα (Γ6) και Τριανταφύλλου Αγλαΐα (Γ6), Αραμπατζής Γιώργος (Γ1) και Γκουνέλας Δημήτρης (Γ1).

Όπως σημειώνεται από το σχολείο «τα πειράματα που έδειξαν τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Λάρισας αφορούσαν στο μάθημα της Χημείας και της Φυσικής. Δοσμένα με παιγνιώδη τίτλο και τρόπο προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού, που το ενίσχυαν τα παιδιά με το γνωσιακό τους υπόβαθρο, την ευρηματικότητα και την επικοινωνιακή τους ικανότητα. Τα πειράματά που έδειξαν ήταν τα:

«Κάνε το νερό …κρασί και το κρασί …νερό»: Tα παιδιά εξήγησαν στο κοινό τους πώς η Φαινολοφθαλεΐνη, ένας άχρωμος δείκτης, αν προστεθεί σε βασικό διάλυμα, αποκτά χρώμα φούξια, ενώ, αν προστεθεί σε ουδέτερο και όξινο παραμένει άχρωμη.

«Άνθρακας κλέφτης… χρωστικών ουσιών και όχι μόνο»: Λόγω της πορώδους επιφάνειάς του έχει την ιδιότητα να συγκρατεί αέρια, ατμούς, και ουσίες με μεγάλη σχετική μοριακή μάζα. Έτσι μπορεί με διήθηση να αποχρωματίσει το μπλε οινόπνευμα προσροφώντας τη χρωστική ουσία του μπλε οινοπνεύματος.

«Παιχνίδι με ηλεκτροστατικές δυνάμεις»: Με τη βοήθεια ενός ηλεκτροσκοπίου, με ένα ηλεκτρικό εκκρεμές και με τη μέθοδο της ηλέκτρισης διαφόρων σωμάτων τα παιδιά έδειξαν πειράματα στατικού ηλεκτρισμού.

Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες, γιατί συμβάλλουν στη διάχυση πρακτικών που εφαρμόζουν οι φυσικές επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής, ενημερώνουν το κοινό σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα, ανοίγουν τις πόρτες του σχολείου, μετατρέπουν τη γνώση σε γιορτή με καλεσμένες όλες τις ευφυΐες των παιδιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass