«Η περίπτωση Καποδίστρια … μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2017 20:30

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Η περίπτωση Καποδίστρια» που οργάνωσε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, σχεδιάστηκε το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε ιστορία».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματικό άξονα την προσωπικότητα και τους σταθμούς στη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια εντάχτηκε στις εκδηλώσεις του εορτασμού και υλοποιήθηκε για μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου και του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Αρχικά, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση στην οποία σύγχρονα εικαστικά έργα συνδιαλέγονται με ιστορικά αρχεία από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο των Αθηνών. Ήρθαν σε επαφή με τόπους, σύμβολα, ιστορίες και γεγονότα, τα οποία εν συνεχεία κλήθηκαν να επεξεργαστούν ομαδικά, να τα εντοπίσουν μέσα από ιστορικά κείμενα και να τα αποκωδικοποιήσουν.

Στο τέλος, με αντίγραφα εικαστικών έργων και ιστορικών πηγών οργάνωσαν τη δική τους έκθεση με θέμα «Η περίπτωση Καποδίστρια ….μέσα από τα μάτια των παιδιών». Μια μικρή έκθεση στήθηκε μέσα στη μεγάλη κανονική έκθεση του Μουσείου με τα έργα να συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποίησε η υπεύθυνη του Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού σε συνεργασία με τη φοιτήτρια μουσειοπαιδαγωγικής Άννα Παναγή.

Τους μαθητές των δύο σχολείων συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί, Μαρία Γώτα, Βίκυ Κουτσοκέρα, Ευαγγελία Πάππου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass