ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΤΕΙ/Θ

Ποιος ο στόχος των ΜΚΟ…

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 16:44

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 η σεμιναριακή διάλεξη που οργανώθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων (ΔΔΕΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ειδικότερα του μεταπτυχιακού μαθήματος «Ειδικά Θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων» με θέμα: «Project management σε ΜΚΟ»

Η διάλεξη με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Λιαρίκο, οικονομολόγο, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και επικεφαλής προγράμματος και λειτουργιών του WWF Ελλάς, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής αλλά και της τοπικής κοινότητας και την παρακολούθησαν καθηγητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος και ιδιώτες. Η διάλεξη που διήρκησε δύο ώρες μαζί με εκτενή διάλογο και αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, πρόσφερε σημαντική επιστημονική και εμπειρική γνώση αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τον τρόπο λειτουργίας τους, τη σημασία των έργων για αυτές, στοιχεία που οδηγούν στην αποφυγή παρερμηνειών που δικαιολογημένα ή όχι υπάρχουν για αυτές. Ενδεικτικά, αποσαφηνίστηκε ότι ο στόχος των οργανώσεων μπορεί να είναι ευρύς, ευρύτερος των δράσεων που βλέπουμε να αναπτύσσουν, ενώ ισορροπούν ανάμεσα στο στόχο των επιχειρήσεων και του κράτους. Επιπλέον, αν τυχόν παράγουν κέρδη, δεν τα μοιράζουν. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα της διάλεξης, που εστίασε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των έργων που υλοποιούνται, αλλά και της διοίκησής του, η οποία δεν γίνεται με τους ίδιους όρους, όπως των τεχνικών ή και άλλων έργων οικονομικού χαρακτήρα.

Στη διάλεξη απηύθυνε χαιρετισμό ο διευθυντής του Π.Μ.Σ. στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» αναπληρωτής καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται να διενεργηθεί σειρά σημαντικών ανάλογων διαλέξεων σε ειδικά θέματα της διαχείρισης έργων και στο επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, με αξιόλογους προσκεκλημένους ομιλητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass