ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ‘Η ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

•Ενημερωτική ημερίδα της Eνωσης Φροντιστών για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 19:04

Στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος αφορούσε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε χθες η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Η εκδήλωση, που έγινε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στόχευε στην ενημέρωση των μαθητών ενόψει μάλιστα της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων.

Η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά οι υποψήφιοι αναμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών που, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν στο διάστημα από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως την Τρίτη 4 Ιουλίου. Στον χαρακτήρα της εκδήλωσης αναφέρθηκε με χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Λάρισας Χρ. Βλούχος, σημειώνοντας ότι στόχος της Ένωσης είναι «να δώσει στα παιδιά το κίνητρο να αναζητήσουν σχολές, να κάνουν αυτογνωσία και να προβληματισθούν με απώτερο σκοπό να συμπληρώσουν το καλύτερο δυνατό για αυτούς μηχανογραφικό δελτίο» υπογραμμίζοντας ότι τα φροντιστήρια θα είναι στο πλευρό των μαθητών τους.
Κεντρικός ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και διδάκτωρ του ΑΠΘ Κων. Κότιος που σημείωσε πως «η επιλογή σπουδών είναι σημαντικό να βασίζεται στις δεξιότητες και της ικανότητες του μαθητή και να υπάρχει σύζευξη της προσωπικότητας με τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών κάθε τμήματος».
Για να προσθέσει πως «είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλος αριθμός μαθητών εισάγεται σε μια σχολή που, ή δεν τη γνωρίζει ή δεν του ταιριάζει με αρνητικά επακόλουθα στη μετέπειτα ζωή του».
Για να καταλήξει προτείνοντας στους υποψηφίους να μελετήσουν όλα τα Τμήματα του επιστημονικού πεδίου (μαθήματα, μεταπτυχιακά, επαγγελματικά δικαιώματα), να ιεραρχήσουν τις επιλογές τους κάνοντας ομαδοποίηση των προτιμήσεων και τέλος, να προσέξουν τις «λεπτομέρειες» όπως μεταξύ άλλων, οι μετεγγραφές, οι αντιστοιχίες Τμημάτων και τα ειδικά μαθήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass