Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Με ένα ρομπότ από Λάρισα για Κόστα Ρίκα

*Είναι το πρώτο βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα που φέτος γίνεται στην Κεντρική Αμερική

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2017 22:14

Με το περιβαλλοντολογικό θέμα: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη» έγινε χθες στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) που αποτελεί επί της

ουσίας το πρώτο βήμα για τον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό μέσω του οποίου μπορεί κανείς να βρεθεί στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία τον Νοέμβριο διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα.

Η Λάρισα έχει δημιουργήσει παράδοση σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, καθώς έχει εκπροσωπηθεί σε αντίστοιχες Ολυμπιάδες στην Ινδία, τη Ρωσία και το Κατάρ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως και φέτος είχε αρκετές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα όσον αφορά στον αριθμό συμμετοχών.

Όσον αφορά στο φετινό θέμα τα Sustainabot, δηλαδή τα ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σχεδιάζονται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ώστε να ενδιαφέρονται για τον πλανήτη. Δημιουργούνται για να αλλάξουν τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζουν, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Διοργανωτής του διαγωνισμού ήταν ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas) και το έκανε σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπ/σης του ν. Λάρισας,  τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπ/σης του ν. Bόλου, το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λάρισας, και τη STEM Robotics Academy (Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός). O διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τον διαγωνισμό παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης και ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής κ. Δημήτρης Κολοκτρώνης.

Τα ονόματα των Λαρισαίων

*Robot Mechanics (Γυμνάσιο) – Μπαράς: Άκης Αγορογιάννης, Νίκος Αγορογιάννης

*Robot Champions (Ποδόσφαιρο) – Μπαράς: Αν. Κουτσιώρας, Χρ. Κουτσιώρας

*Robot FC (Ποδόσφαιρο) -13ο Γυμνάσιο (Κούτσικου): Ελένη Παπαϊωάννου, Ανάργ. Ζαγκανάς, Γιώργος Καραπιδάκης

*Atom Robotics (Γυμνάσιο): Χρήστος Μακρίδης, Ευάγγ. Τάσιος, Δημ. Παπαδημητρίου

*Δενδροφυτευτές (Γυμνάσιο) – Μπαράς: Λαμπρινή Μπαράκου, Δημήτρης Μητάκος.

*Robot Direction (Γυμνάσιο) – Κούτσικου: Ελένη Τσίου, Ευτυχία Καλόγηρου

*Blue Diamond (Γυμνάσιο) – 13ο Γυμνάσιο (Μπαράς): Τάσος Τσιάμαλος, Ανδρέας Μπρούζας

*Digital Masters (Δημοτικό) – Κούτσικου: Μάνος Κουταλάκης, Ιουλία Παυλοπούλου, Αδάμ Κανελλόπουλος

*Los Mesangeles (Ποδόσφαιρο) – Μπαράς: Αθάνασιος Μαρκούλης, Παντελής Πετρίτσης

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Δημοτικό

1.Digital Masters

2.Άξιον Εστί

3.Atom Robotics

Γυμνάσιο

1.Robot Direction

2.Blue Diamond

3. Roboregulators

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα