ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ζητούν μετεγγραφές για τα παιδιά τους

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2017 19:46

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα των στρατιωτικών οικογενειών που μισθώνουν σπίτια, για τη φοίτηση παιδιών τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Αναλυτικότερα, η ΠΟΜΕΝΣ ζητά συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, «για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων τα όποια αναμένονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων και την εισαγωγή παιδιών στρατιωτικών στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ – ΤΕΙ).
Είναι γνωστό ότι οι μειωμένες αποδοχές των συναδέλφων δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε αυτούς και στις οικογένειές τους και ορισμένες φορές καθιστούν αδύνατη τη φοίτηση των τέκνων τους σε σχολές μακριά από τον τόπο που υπηρετούν.
Έχει παρατηρηθεί δε το φαινόμενο, πολλά παιδιά συναδέλφων ενώ έχουν εισαχθεί σε σχολές επιθυμίας τους να υποχρεώνονται είτε να μην φοιτήσουν καθόλου σε αυτές, είτε να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων να συντηρούν περισσότερα του ενός νοικοκυριά.
Η Ομοσπονδία μας, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τις οικογένειες των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, προτείνει την μεταγραφή των τέκνων των στρατιωτικών στο πλησιέστερο αντίστοιχο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με τη Μονάδα που υπηρετούν οι στρατιωτικοί γονείς τους» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass