ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ

Κανένας φοιτητής εκτός εστιών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2017 19:50

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών των ΤΕΙ Θεσσαλίας, σε επιστολή του καταγγέλλει τη στάση του πρόεδρου της εφορίας των εστιών του ΤΕΙ, απέναντι στον Σύλλογο, σε πρόσφατη συνεδρίαση της εφορίας εστιών με θέμα την έγκριση των φοιτητών που θα πάρουν δωμάτιο το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την Παρασκευή 23 Ιουνίου υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση της εφορίας εστιών με θέμα την έγκριση αυτών των «τυχερών» που θα πάρουν δωμάτιο το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Μια συνεδρίαση όπου αναβλήθηκε με ευθύνη του προέδρου της εφορίας των εστιών και με αιτιολογία ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων παρευρίσκονταν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των εστιακών φοιτητών με δύο μέλη αυτού. Καταγγέλλουμε: τη στάση του πρόεδρου της εφορίας των εστιών απέναντι στον Σύλλογό μας αλλά και στην παραπέρα καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων, αν αυτό συμβεί.
Τη γνωστή τακτική να βάλει σε αντιπαράθεση τον σύλλογό μας με τον εκπρόσωπο των φοιτητών στην εφορία.
Το πέρασμα της ευθύνης του κανονισμού λειτουργίας της εφορίας στον σύλλογό μας, όταν είναι γνωστό ότι ακόμα και στην τελευταία τροποποίηση αυτού, πριν περίπου 2 χρόνια ούτε καν ζήτησαν τη γνώμη μας.
Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας ως Σύλλογος ότι δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να παρευρισκόμαστε σε διαδικασίες που έχουν σχέση με τη ζωή μας στις εστίες. Οι προσπάθειες των διοικούντων της εφορίας να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου προσωποποιώντας και δείχνοντας με το δάχτυλο εστιακούς φοιτητές που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες στις εστίες είναι γνωστές εδώ και χρόνια και δεν πιάνουν σε εμάς.
Ήδη από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για μια ακόμα χρονιά δεν θα πάρουν δωμάτιο περίπου 100 φοιτητές ακόμα και αν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.
Σε μια εποχή που οι γονείς μας μαζί με όλους τους εργάτες παράγουν τον πλούτο της χώρας και με την τεχνογνωσία να έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια δεν χτίζονται νέες εστίες. Διεκδικούμε: Να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστιών. Καμία πληρωμή για στέγαση. Να καταργηθεί το χαράτσι των 150-400 ευρώ.
Να γίνει ουσιαστική συντήρηση των κτιρίων. Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος προκειμένου να κατατεθούν ενστάσεις.
Χτίσιμο νέων εστιών, με ευθύνη της περιφέρειας, του υπουργείου και της διοίκησης του ΤΕΙ να καλυφτούν εδώ και τώρα όλες οι ανάγκες για στέγαση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass