ΤΟΥ 2ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Εκπαιδευτικοί στις φυλακές του Βελγίου

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 15:42

Μια γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα, στις φυλακές του Βελγίου, έζησαν ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και τέσσερις εκπαιδευτές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Λάρισας, το οποίο λειτουργεί στη φυλακή της Λάρισας.

Στο πλαίσιο προγράμματος «Erasmus+», συμμετείχαν σε ευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Mechelen του Βελγίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτές ενηλίκων κρατουμένων από τη Νορβηγία, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και το Βέλγιο.

Στις καθημερινές συναντήσεις τους οι εκπαιδευτές μοιράστηκαν προβληματισμούς, καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στους χώρους διδασκαλίας σε καταστήματα κράτησης, αλλά και προτάσεις που θα διευκολύνουν το δύσκολο έργο τους. Ενδιάμεσα επισκέφθηκαν σχολικές αίθουσες και εγκαταστάσεις σε τέσσερις κλειστές φυλακές ενηλίκων του Βελγίου (μια από αυτές λειτουργεί σε συνεργασία με ιδιώτες), όπου συζήτησαν με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό για καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας, αλλά και διαχείρισης του χρόνου των εγκλείστων. Τις εμπειρίες τους θα μοιραστούν σε ειδική ευρωπαϊκή πλατφόρμα εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά και σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass