Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟΥ 2ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Εκπαιδευτικοί στις φυλακές του Βελγίου

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 15:42

Μια γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα, στις φυλακές του Βελγίου, έζησαν ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και τέσσερις εκπαιδευτές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Λάρισας, το οποίο λειτουργεί στη φυλακή της Λάρισας.

Στο πλαίσιο προγράμματος «Erasmus+», συμμετείχαν σε ευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Mechelen του Βελγίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτές ενηλίκων κρατουμένων από τη Νορβηγία, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και το Βέλγιο.

Στις καθημερινές συναντήσεις τους οι εκπαιδευτές μοιράστηκαν προβληματισμούς, καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στους χώρους διδασκαλίας σε καταστήματα κράτησης, αλλά και προτάσεις που θα διευκολύνουν το δύσκολο έργο τους. Ενδιάμεσα επισκέφθηκαν σχολικές αίθουσες και εγκαταστάσεις σε τέσσερις κλειστές φυλακές ενηλίκων του Βελγίου (μια από αυτές λειτουργεί σε συνεργασία με ιδιώτες), όπου συζήτησαν με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό για καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας, αλλά και διαχείρισης του χρόνου των εγκλείστων. Τις εμπειρίες τους θα μοιραστούν σε ειδική ευρωπαϊκή πλατφόρμα εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά και σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Λάρισα.

Gallery άρθρου