ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Αντιδράσεις για απευθείας εξίσωση πτυχίων των Κολεγίων με αυτά των Δημόσιων ΑΕΙ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 15:58

«Ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την προτεινόμενη Νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την απευθείας εξίσωση των πτυχίων των Κολεγίων με τα πτυχία των Δημόσιων Ανωτάτων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταγγέλλει την πλήρη «κατεδάφιση» της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την πλήρη ισοπέδωση των εννοιών και των αρχών με την παραβίαση στην πράξη του άρθρου 16 του Συντάγματος και την παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της ευρωπαϊκής Ένωσης με το άρθρο 80 του σχεδίου Νόμου για την οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας, εν ονόματι της Κοινοτικής οδηγίας 2005/36/ΕΚ, η οποία εκδόθηκε για να διευκολύνει την μετακίνηση εργαζομένων από χώρα σε χώρα, εξομοιώνει τους αποφοίτους των Δημόσιων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τους αποφοίτους Κερδοσκοπικών Ιδιωτικών Επιχειρήσεων παροχής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κολλέγια), καταστρατηγώντας στη πράξη το άρθρο 16 του Συντάγματος. Όλα αυτά, μάλιστα, με συνοπτικές διαδικασίες! Είναι, εξάλλου, οξύμωρο να χρησιμοποιείται μία Οδηγία, η οποία εκδόθηκε για να διευκολύνει την μετακίνηση ευρωπαίων πολιτών εντός της Ε.Ε., προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι αποφάσισαν να προάγουν το εντελώς αντίθετο: να απονέμουν σε σπουδαστές τίτλους δίχως την μετακίνησή τους στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η Ευρωπαϊκή οδηγία χρησιμοποιείται στην Ελλάδα σαν ‘’Δούρειος Ίππος’’ για να εξισώσει τους αποφοίτους μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Κολέγια) με τους αποφοίτους των Δημόσιων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Με την καταγγελλόμενη προωθούμενη Νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας επιχειρείται η με συνοπτικές διαδικασίες «ομαδική αναγνώριση» επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών. Ένα ακόμη βήμα για την υποβάθμιση των ημεδαπών πτυχίων, εξισώνοντάς τα με τίτλους σπουδών, η ποιότητα των οποίων, δυστυχώς, δεν διασφαλίζεται. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταθέτει τις απαντήσεις του επιμελητηρίου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (HCPC), όπου αναφέρεται επί λέξη: «Κανένα από τα προγράμματα φυσικοθεραπείας με δικαιόχρηση στο ΗΒ, τα οποία παρέχονται από ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα δεν έχει εγκριθεί ή αναγνωριστεί ή οδηγούν σε αυτόματη καταχώρηση από το HCPC».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass