ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Νέος Παιδικός Σταθμός στην Ανθούπολη

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 22:38

Τις ανάγκες μιας συνοικίας, τα παιδιά της οποίας εξυπηρετούνται σήμερα από γειτονικές συνοικίες, έρχεται να καλύψει η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να λειτουργήσει Παιδικό Σταθμό στην Ανθούπολη.

Ο Παιδικός Σταθμός θα ανεγερθεί στην πλατεία της συνοικίας, σε χώρο δίπλα από το 17ο Δημοτικό Σχολείο και, μιας και θα κατασκευασθεί εξ αρχής θα σχεδιασθεί έτσι ώστε να καλύπτει και ανάγκες ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Η έκταση (οικόπεδο 750 μ) στην οποία θα ανεγερθεί ο Σταθμός, έχει προβλεφθεί στο Σχέδιο Πόλης ενώ το έργο που θα ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων για το 2018, θα υλοποιηθεί με ιδίους πόρους του Δήμου.

«Θα είναι ένας Παιδικός Σταθμός που θα φιλοξενεί έως και 70 παιδιά και στόχος μας είναι να φιλοξενεί και παιδιά με αναπηρίες» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θάνο Αδαμόπουλο να σημειώνει πως «το κόστος του έργου θα κυμανθεί στις 850.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί με χρήματα του Δήμου Λαρισαίων».

Εξαιρουμένου του Σταθμού της Τερψιθέας, ο Παιδικός Σταθμός της Ανθούπολης θα αποτελέσει τον πρώτο Παιδικό Σταθμό που θα κατασκευασθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή ο σχεδιασμός της οποίας εστιάζει στην κάλυψη αναγκών των συνοικιών. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Λαρισαίων έχει σήμερα 26 Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς που καλύπτουν τις ανάγκες περισσότερων από 2.100 παιδιών εξυπηρετώντας εργαζόμενους γονείς.

Οι ανάγκες της συνοικίας της Ανθούπολης εξυπηρετούνται σήμερα από Παιδικούς Σταθμούς όμορων συνοικιών (Νέα Πολιτεία, Πυροβολικά κλπ) με τον κύριο όγκο των παιδιών να μετακινούνται στη Νέα Πολιτεία.

Το οικόπεδο που πρόκειται να ανεγερθεί ο νέος Παιδικός Σταθμός είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος στο Σχέδιο Πόλης, εξέλιξη που διευκολύνει τον σχεδιασμό του Δήμου. Ετσι, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της συνοικίας, ο σύγχρονος Βρεφικός και Παιδικός Σταθμός της Ανθούπολης θα ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass