ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Επισκευές σε 11 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

• Τοποθετούνται δάπεδα ασφαλείας, πραγματοποιούνται ελαιοχρωματισμοί, συντηρούνται περιφράξεις

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 16:19
Ο 3ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Λάρισας Ο 3ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Λάρισας

Προκειμένου τα νήπια της Λάρισας να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας από τη νέα σχολική χρονιά, στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, έχουν δρομολογηθεί εργασίες συντήρησης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, αφορούν σ’ επισκευές και συντηρήσεις έντεκα παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.
Την επίβλεψή τους έχει αναλάβει το τμήμα συντήρησης σχολικών και δημοτικών κτιρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, του Δήμου Λαρισαίων, ενώ το έργο υλοποιεί η εταιρεία Α. Νασίκας και ΣΙΑ Ε.Ε.
Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, πολλές από τις εργασίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όπως είναι η επισκευή της στέγης και το βάψιμο εξωτερικών και εσωτερικών τοίχων του 2ου Παιδικού σταθμού «Καντώνια» στη Νεάπολη, η τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στην αυλή και πλακόστρωση γύρω από την περίφραξη στον 3ο Παιδικό Σταθμό, στην οδό Σκουφά, η τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στην αυλή του 5ου Παιδικού σταθμού επί της οδού Ρούσβελτ, το βάψιμο εξωτερικών τοίχων στον 6ο Παιδικό σταθμό επί της οδού Εχεκρατίδος, το βάψιμο κιγκλιδωμάτων περίφραξης της κύριας όψης στον 14ο Παιδικό Σταθμό στην οδό Ερμογένους, η διαμόρφωση της κυρίας εισόδου και της αυλής του 24ου Παιδικού Σταθμού Γιάννουλης, όπου δόθηκαν οι κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των βρόχινων νερών και επιστρώθηκε η αυλή με χονδρόπλακες, τσιμεντόπλακες και δάπεδο ασφαλείας.
Πρόκειται να ακολουθήσουν εργασίες στους παρακάτω παιδικούς σταθμούς:
- 5ος Παιδικός σταθμός (Ρούσβελτ 46): Βάψιμο εξωτερικών τοίχων.
-9ος Παιδικός σταθμός (Μπασδέκη 45, Σταθμός): α. Επισκευή τεσσάρων παραθύρων υπογείου και μόνωσή τους, ώστε να μην περνάει το νερό της βροχής στο εσωτερικό του, β. Χρωματισμός τοίχων υπογείου.
-10ος Παιδικός σταθμός (Καραγάτση 7): α. Επισκευή σοβάδων και βάψιμο όμορου τοίχου στο πίσω μέρος της αυλής, β. Τοποθέτηση αμμοδόχου.
-13ος Παιδικός Σταθμός (Αιόλου 4): Τοποθέτηση αμμοδόχου.
-16ος Παιδικός Σταθμός (Γαριτσίου και Λευκίπου, Ροδοπούλειο): α. Επισκευή υδρορροής, β. Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στην αυλή και αμμοδόχου.
-19ος Παιδικός σταθμός (Παλαιολόγου 12, Σταθμός): Αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων αιθουσών, γραφείου και κουζίνας με νέα κουφώματα αλουμινίου.  
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 39.483,86 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από τον Δήμο Λαρισαίων.
Λένα Κισσάβου

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
Εγγραφές και ενστάσεις στους Παιδικούς Σταθμούς

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων καθώς και την υποβολή νέων αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 8 μηνών έως την εγγραφή στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το έτος 2017-2018, από αύριο Δευτέρα 21 έως και την Τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρες 8:00 π.μ. -13:00 στα γραφεία της Διεύθυνσης (Οικ. Εξ Οικονόμων 8 Α 3ος όροφος).
Υπενθυμίζεται ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για υποβολή νέων αιτήσεων είναι τα εξής: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης – αυτεπάγγελτη αναζήτηση. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας. Βεβαίωση εργασίας της μητέρας από τον εργοδότη (τεκμηριωμένη με ένσημα για ιδιωτικούς υπαλλήλους και με έναρξη εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τελευταία ημερομηνία έναρξης εργασίας 20-5-2017). Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του πατέρα. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα: 2410-680223 κ. Βακάλη Άννα και, 2410-680230 κ. Ψωφάκη Ευαγγελία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass