ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές λυκείου

-Από το Δήμο Λαρισαίων, την Ε.Λ.Μ.Ε., τους «Ενεργούς Πολίτες», τον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2017 22:12
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Έχει αναγνωριστεί, ως ένας πολύτιμος και αναγκαίος θεσμός στη Λάρισα, που μέχρι σήμερα βοήθησε πολλούς μαθητές στην κατανόηση της γνώσης της διδακτικής ύλης του σχολείου.

Τα κοινωνικά φροντιστήρια, που κλείνουν φέτος πέντε χρόνια λειτουργίας τους, από την έναρξη του πρώτου στην πόλη μας, άνοιξαν ήδη τις πύλες τους και αναμένεται να αποτελέσουν, γι ακόμη μία χρονιά, τη «σανίδα σωτηρίας» πολλών μαθητών, οικονομικά αδύνατων οικογενειών, οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της φροντιστηριακής στήριξης τους.
Τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, πραγματοποιούνται από τους εξής φορείς:
ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Το Κοινωνικό φροντιστήριο της ΕΛΜΕ Λάρισας, ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, στο πλαίσιο του Δικτύου Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών όλης της χώρας και φιλοξενείται μέχρι σήμερα σε αίθουσες σχολείου της πόλης, απογευματινές ώρες.
Στηρίζει κυρίως μαθητές όλων των τάξεων του λυκείου, ενώ δημιουργεί και φροντιστηριακές τάξεις γυμνασίου, μόνο στην περίπτωση που δεν λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία.
 Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας κρίνοντας ότι συνεχίζει να είναι οικονομικά δύσκολη η συγκυρία (μείωση των εισοδημάτων, αυξημένοι φόροι, κλπ), για τις οικογένειες και τους μαθητές των ελληνικών σχολείων, αποφάσισε να συνεχίσει τη λειτουργία του, με δωρεάν μαθήματα, στους μαθητές των σχολείων, που το έχουν ανάγκη.
Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας: «ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς, που εμπιστεύθηκαν αυτή την προσπάθεια, με τη συμμετοχή τους και καλεί όσους εκπαιδευτικούς  όλων των ειδικοτήτων, επιθυμούν να συμμετέχουν για τη νέα σχολική χρονιά να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ή να στείλουν e-mail με τα στοιχεία τους  στο elmelar@otenet.gr, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2017.
Τηλέφωνα υπευθύνων: Παναγιώτου Νίκος: 6037036180,  Μαγαλιού Ερμιόνη: 6972400261, Παπαδόπουλος Δημήτριος: 6978997235 και Γιουρούκης Αργύριος: 6957509469".
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Για τρίτη χρονιά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, αποφάσισε να συνεχίσει να στηρίζει τους μαθητές που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία, αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη δαπάνη φροντιστηριακών μαθημάτων.
Όπως ανακοίνωσε: "Οι συλλογικές δράσεις δικτύωσης μεταξύ των φορέων της πόλης, έχοντας ως στόχο την ισότιμη συμμετοχή των νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα, αποτελούν βασική προτεραιότητα μιας «Πόλης που μαθαίνει»
Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Οικονομικά κριτήρια - το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα των οικογενειών να μην υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ. Κοινωνικά κριτήρια - θα δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους , γονείς με αναπηρία κ.α. μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού". Πληροφορίες: Δαλακώνη Κερασία και Μπουχώρη Αντιγόνη τηλ. 2410-680243.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ»
Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», θα επαναληφθεί και κατά το νέο σχολικό έτος 2017-18 το πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων για αδύνατους οικονομικά μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου.
Τα μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου (οδός Δαόχου 36 στην συνοικία Νεάπολης, στη Λάρισα) από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων οι οποίοι προσφέρονται αφιλοκερδώς για το σκοπό αυτό.
Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα καθώς και οι καθηγητές που επιθυμούν να διδάξουν σ’ αυτό καλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Συλλόγου στο τηλέφωνο 2410-614362 (πρωινές ώρες). Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου.
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι "Ενεργοί Πολίτες" Λάρισας, ξεκίνησαν ήδη τον προγραμματισμό λειτουργίας τμημάτων δωρεάν φροντιστηριακής στήριξης μαθητών, για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ όπως ανάφεραν στην "Ε", φροντιστήρια της Λάρισας πρόσφεραν κάποιες θέσεις στα τμήματά τους για να δεθούν παιδιά που θα στραφούν για βοήθεια στους "Ενεργούς Πολίτες".
Το κοινωνικό φροντιστήριο στεγάζεται στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των «Ενεργών Πολιτών», στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Μανδηλαρά και τα τμήματα θα λειτουργούν απογευματινές ώρες.
Όπως ανακοινώθηκε: "αυτή η παροχή προσφέρεται σε παιδιά που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για φροντιστηριακή στήριξή τους και τα κριτήρια επιλογής μαθητών, είναι οικονομικά. Έτσι για τη συμμετοχή τους ζητείται φορολογική δήλωση γονέων, οικογενειακή κατάσταση και αν υπάρχει κάρτα ανεργίας γονέα". Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να ενταχθούν στα φροντιστηριακά τμήματα, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνα: 6985934264.
Να σημειωθεί ότι τους "Ενεργούς Πολίτες" μπορεί να στηρίξει κάθε πολίτης, σε αυτή τη δράση, προσφέροντας σχολικά βοηθήματα για τα παιδιά των τμημάτων του. Τα βιβλία συγκεντρώνονται στη "Στέγη Αλληλεγγύης".

Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass