ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΥΔΡΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Να στοχεύετε ψηλά!

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 15:40

«Στο δημόσιο σχολείο και τους δασκάλους μου οφείλω τα λίγα ή πολλά γράμματα που έμαθα -και αποτέλεσαν πολύτιμα εφόδια στην πορεία μου- και το “παράθυρο στον κόσμο” που μου άνοιξαν.

Στη δημόσια παιδεία, στην οποία πολλές φορές ασκούμε κριτική με στόχο τη βελτίωσή της, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οφείλουμε, όλοι όσοι προερχόμαστε από την περιφέρεια και ιδιαίτερα από αγροτικές οικογένειες ή οικογένειες εργαζομένων, τις ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή, από εκείνη που προδίκαζε η χαμηλή αφετηρία μας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχόμενος καλή χρονιά σε μαθητές και μαθήτριες με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός που παρευρέθηκε στους αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο στο Ευύδριο Φαρσάλων καλωσόρισε τα «πρωτάκια» και ευχήθηκε «καλή αρχή στα παιδιά και τις οικογένειές τους και ιδιαίτερα τις μαμάδες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της επιμέλειάς τους». Κάλεσε τις μαθήτριες και τους μαθητές «να είστε επιμελείς στα μαθήματά σας να στοχεύετε ψηλά, να επιδιώκετε να γίνεται άριστοι. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, για τους οποίους όσα περισσότερα μαθαίνετε τόσο πιο υπερήφανοι θα είστε ως Έλληνες, “τα αγαθά κόποις κτώνται”. Να ακούτε τις προτροπές των δασκάλων και καθηγητών σας, που στα χρόνια της κρίσης κράτησαν όρθια τα σχολεία. Οι γνώσεις που θα λάβετε στο σχολείο θα είναι πολύτιμα εφόδια στη ζωή σας. Καλή πρόοδο!».

Με αφορμή την είδηση για την εγγραφή λιγότερων παιδιών στην πρώτη τάξη του δημοτικού στα σχολεία της Λάρισας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό σημείωσε ότι «οι συνέπειες της δημογραφικής μας κάμψης είναι ιδιαίτερα ορατές στα σχολεία της περιφέρειας. Θέλω να πιστεύω ότι οι προτάσεις που θα καταλήξει η Επιτροπή μας θα υιοθετηθούν και κυρίως θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου ανεξαρτήτως κυβερνητικών μεταβολών».

Τέλος ευχήθηκε στη διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Βασιλική Κατσικογιάννη τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, τον διευθυντή του Γυμνασίου κ. Αδάμο Μπελιώκα και το διδακτικό προσωπικό «Καλή σχολική χρονιά!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass