ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κ. ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ «ΔΙΑΛΕΞΑΝ» ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Περίμεναν μαθητές στη Μελιβοία και αυτοί πήγαν στην Αγιά!

* Συνάντηση θα έχουν σήμερα με τον διευθυντή της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 22:37

Μάταια περίμεναν χθες στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας να υποδεχθούν στις αίθουσές του, τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σωτηρίτσας. Κι αυτό γιατί οι γονείς τους …πήραν άλλη κατεύθυνση!

 Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σωτηρίτσας μεταστεγάστηκε τη φετινή σχολική χρονιά, στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, για λόγους ακαταλληλότητας του χώρου που στεγαζόταν και ως εκ τούτου έπρεπε χθες οι μαθητές του να μεταβούν στη Μελιβοία.

Όμως κάποιοι γονείς μαθητών, που διαφωνούν με αυτή την απόφαση, πήραν χθες την πρωτοβουλία να πάνε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, ζητώντας την εγγραφή των παιδιών τους σε αυτό.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, δεν δέχθηκε την εγγραφή των μαθητών, καθώς όπως υποστήριξε είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Δημοτικό Σχολείο Σωτηρίτσας.

Ακολούθως γονείς μαθητών μετέβησαν στη Λάρισα προκειμένου να συναντήσουν τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη και να καταθέσουν το αίτημά τους. Όμως λόγω απουσίας του από το γραφείο του, καθώς βρισκόταν σε αγιασμούς σχολείων στα Φάρσαλα, προγραμματίστηκε σήμερα συνάντηση μαζί του.

Ο κ. Βούλγαρης ερωτηθείς γι’ αυτή την αντίδραση των γονιών μαθητών της Κάτω Σωτηρίτσας, ανάφερε χθες στην «Ε»: «Δεν καταργήσαμε το σχολείο για να ζητούν οι γονείς μαθητών να γράψουν τα παιδιά τους σε άλλο…

Η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σωτηρίτσας ανεστάλη και αποφασίστηκε να συστεγαστεί με το Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, όπου η χιλιομετρική απόσταση είναι πιο κοντινή μεταξύ των δύο σχολείων, από αυτά της Αγιάς. Έχει προγραμματιστεί μάλιστα να μεταφέρονται οι μαθητές από την Κάτω Σωτηρίτσα, καθημερινά με λεωφορείο στη Μελιβοία ενώ για την Αγιά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Εξάλλου, τα δημοτικά σχολεία της Αγιάς, είναι πλήρη σε μαθητικό δυναμικό με οριακό αριθμό παιδιών στα τμήματά τους και δεν υπάρχουν κενές αίθουσες».

Επισήμανε επίσης ότι για πέντε από τους 24 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σωτηρίτσας, οι οποίοι διαμένουν στη Σκήτη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, καθώς είναι πιο κοντινή η απόσταση μεταφοράς τους σε αυτό. Τόνισε δε, ότι ήδη υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο λεωφορείου για τους μαθητές της Σκήτης σε σχολεία της Αγιάς.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass