ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Σπουδαγμένοι» κλέφτες σήκωσαν γεωργικά μηχανήματα

* Η κλοπή καταγγέλθηκε χθες στην ΕΛ.ΑΣ. ενώ ο πρύτανης Νικ. Μπάτης διέταξε ΕΔΕ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 22:26

Βαριά και ογκώδη γεωργικά μηχανήματα του αγροκτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλίας που χρησιμοποιούνταν παράλληλα και για την έρευνα σπουδαστών έκλεψαν άγνωστοι. Η πρωτόγνωρη κλοπή που ακόμη δεν είναι γνωστό πότε σημειώθηκε, καταγγέλθηκε χθες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας από τη διοίκηση του Ιδρύματος και του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων της ΣΤΕΓ ενώ ο πρύτανης, καθηγητής Νίκ. Μπάτης, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το πρωτόγνωρο της κλοπής έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να κλέψουν και να φυγαδεύσουν ανενόχλητοι από τον φυλασσόμενο χώρο του ΤΕΙ, μια μεγάλη δισκοσβάρνα το βάρος της οποίας ξεπερνά τον έναν τόνο, μια μικρότερη δισκοσβάρνα, ένα τρίυνο άροτρο αλλά και έναν καλλιεργητή, ιδιοκατασκευή του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εκπαιδευτικών του ΤΕΙ, οι δράστες πρέπει να έκλεψαν τα μηχανήματα με τη χρήση κάποιου φορτηγού που διέθετε ανυψωτικό μέσο (γερανό) αφού στον χώρο δεν βρέθηκαν ίχνη έλξης από γεωργικό ελκυστήρα που θα μπορούσε να μετακινήσει τον ογκώδη εξοπλισμό και δη τη μεγάλη δισκοσβάρνα.

Το παράδοξο αφορά στο πώς η δράση των αγνώστων και ειδικότερα η μεταφορά των κλεμμένων γεωργικών μηχανημάτων με φορτηγό δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η περίφραξη του Ιδρύματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη ενισχύοντας την εκτίμηση ότι οι δράστες διέφυγαν από την κεντρική είσοδο του ΤΕΙ. Σε κάθε περίπτωση οι δράστες γνώριζαν την ύπαρξη του εξοπλισμού που βρισκόταν στην πίσω πλευρά του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προς το αγρόκτημα ενώ είχαν μελετήσει και τους τρόπους φυγάδευσης του κλεμμένου εξοπλισμού ειδικά τις ώρες που το ΤΕΙ δεν φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία φύλαξης.

Ο γεωργικός εξοπλισμός βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος καθώς ειδικά η μεγάλη δισκοσβάρνα, λόγω του όγκου της, δεν χωρούσε στην αποθήκη.

Τα κλεμμένα μηχανήματα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες του αγροκτήματος και παράλληλα αξιοποιούνταν στην έρευνα των σπουδαστών του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων.

Η κλοπή καταγγέλθηκε χθες στην ΕΛ.ΑΣ. από τον αντιπρύτανη Στ. Βελησσαρίου, την υπεύθυνη του αγροκτήματος Στέλλα Βουλάγκα και τον προϊστάμενο του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων Δημ. Καλφούντζο. Η κλοπή έγινε αντιληπτή την περασμένη Τρίτη και χθες, ο πρύτανης του ΤΕΙ Νίκ. Μπάτης, όπως διευκρίνισε στην «Ε», διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass