ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ημερίδα για την αγωγή υγείας και πρώτες βοήθειες στο σχολείο

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 16:56

Ημερίδα, με τίτλο «Αγωγή Υγείας και Πρώτες βοήθειες στο σχολείο», διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα Λάρισας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δια της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η έναρξή της θα γίνει στις 17.30. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα Αγωγής Υγείας με τους μαθητές τους, αλλά και όσους/ες θεωρούν ότι οι γνώσεις πρόληψης είναι απαραίτητες και συμβάλλουν θετικά στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιπτώσεων.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:«Σχεδιασμός-Υλοποίηση-Αποτίμηση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία» Α/θμια Εκπ/ση Λάρισας, εισηγήτρια Κων/να Χατζημίχου-Καλούση, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Λάρισας.

«Προετοιμάζοντας το τέλος του καπνίσματος στη χώρα μας» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιατρική Σχολή, εισηγητής Κων/νος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, Δ/ντης Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Πρώτες Βοήθειες στο σχολείο» Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εισηγήτρια Χριστίνα Γιώτσα, εκπαιδεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, «Πρωτογενής Πρόληψη - Ο ρόλος των εμβολίων» Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Παν. Θεσσαλίας, εισηγητής Δρ. Παπαγιάννης Δημήτρης επιστημονικός συνεργάτης

Παρουσίαση Προγραμμάτων πρόληψης, για τις εξαφανίσεις ανηλίκων («Το Παπάκι Πάει…») και για τη βία («Real Life Stories»), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εισηγήτρια Χατζή Βάσω, ψυχολόγος, «Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας» Περιφέρεια Θεσσαλίας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής, εισηγήτρια Μαρία Παπαγιάννη- οδοντίατρος Δημόσιας Υγείας, Msc public health.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass