ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ Η 57ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΧ ΕΝΩ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

Πένθος για την αδικοχαμένη δασκάλα

*Συγκινητικά μηνύματα μαθητών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:17
Ζωγραφιές και συγκινητικά μηνύματα στον πίνακα και στην έδρα της δασκάλας άφησαν χθες μαθητές του 2ου Δημοτικού Γιάννουλης Ζωγραφιές και συγκινητικά μηνύματα στον πίνακα και στην έδρα της δασκάλας άφησαν χθες μαθητές του 2ου Δημοτικού Γιάννουλης

Στην τελευταία της κατοικία συνόδευσε χθες η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, την 57χρονη δασκάλα Ισμήνη Αντ. Βαλδούμα, που είχε την ατυχία να παρασυρθεί από Ι.Χ. την ώρα που περπατούσε σε πεζοδρόμιο.

Η αδικοχαμένη 57χρονη, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε βγει για περπάτημα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 47χρονος απόστρατος αξιωματικός, την παρέσυρε με αποτέλεσμα αρχικά να τραυματισθεί σοβαρά για να καταλήξει τελικά στο ΓΝΛ, στις 3 χθες τα ξημερώματα, όπου είχε μεταφερθεί με πολλαπλά κατάγματα.

Το πρωτοφανές δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα στην οδό Πάρνηθος, πίσω από το γήπεδο Αλκαζάρ στο ύψος της Αγίας Αικατερίνης, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 47χρονος Λαρισαίος ενώ κινούταν με κατεύθυνση από τη νέα περιφερειακή οδό προς το γήπεδο, κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, εξετράπη της πορείας του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και «ανέβηκε» στο πεζοδρόμιο.

Παρασύροντας, στον θάνατο όπως εξελίχθηκε τελικά, την 57χρονη δασκάλα που εκείνη την ώρα έτυχε να περπατά στο απέναντι πεζοδρόμιο. Με το επιβατικό αυτοκίνητο, μετά από μια «τρελή» πορεία να καταλήγει στο πρανές, παράπλευρα στην κοίτη του Πηνειού και να ακινητοποιείται προσκρούοντας σε δέντρα.

Η 57χρονη με πολλαπλά κατάγματα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο, όπου αργά το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, στις 3 χθες τα ξημερώματα έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ελαφρύτερα τραυματίσθηκε και ο 47χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου όπου παραμένει νοσηλευόμενος στο ΓΝΛ εκτός κινδύνου.

ΠΕΝΘΟΣ

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της 57χρονης - που καταγόταν από την Ελασσόνα - βύθισε στο πένθος την εκπαιδευτική κοινότητα ενώ χθες, με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και γονέων, δεν έγινε μάθημα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης όπου υπηρετούσε η άτυχη δασκάλα για δεύτερη χρονιά, η «αγαπητή σε όλους και πρότυπο για τα παιδιά» όπως την περιέγραψε ο διευθυντής του σχολείου, Αθαν. Τζικούλης.

Με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού της Γιάννουλης να αφήνουν ζωγραφιές με μηνύματα στην έδρα της άτυχης δασκάλας, γεμίζοντας επίσης με συγκινητικά μηνύματα τον πίνακα της τάξης, γράφοντας μεταξύ άλλων «θα σας αγαπάμε για πάντα».

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέσθηκε νωρίς χθες το απόγευμα στον ναό του Αγ. Χαραλάμπους στη συνοικία του Ιπποκράτη, με εκατοντάδες συμπολίτες να αδυνατούν να πιστέψουν την εξέλιξη, σημειώνοντας επίσης τα «παιχνίδια» της ζωής αφού η άτυχη δασκάλα, έχασε προ ετών τον σύζυγό της σε τροχαίο δυστύχημα.

Τραγικές φιγούρες ο γιος και η μητέρα της αδικοχαμένης δασκάλας. Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας Δημ. Παπαποστόλου σημειώνοντας την «ευαίσθητη προσωπικότητα και την ευγένεια» της εκπαιδευτικού που υπήρξε «άνθρωπος ευαίσθητος, γεμάτη θέληση για ζωή, πάντα με χαμόγελο στα χείλη και διάθεση για συνεργασία και δημιουργία». Με αφορμή τον θάνατο της δασκάλας συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας «Κων. Κούμας» ενώ αντιπροσωπεία του ΔΣ παρέστη στη νεκρώσιμο ακολουθία.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Στο μεταξύ, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά παραμένει νοσηλευόμενη στο ΓΝΛ και μια 65χρονη από τους Αγ. Αναργύρους. Η 65χρονη τραυματίσθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος σύζυγός της συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά προχθές το απόγευμα με βαμβακοσυλλεκτική μηχανή. Το ατύχημα σημειώθηκε ένα χιλιόμετρο έξω από τον Αγ. Γεώργιο στον δρόμο προς Αγ. Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά τη σύγκρουση, το επιβατικό αυτοκίνητο ανετράπη και για τον απεγκλωβισμό του ανδρόγυνου χρειάσθηκε επέμβαση πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας. Στο ίδιο ατύχημα, αλλά ελαφρύτερα τραυματίσθηκε και ο 65χρονος οδηγός του Ι.Χ..

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass