ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η βροχή «αποκάλυψε» κακοτεχνίες σε σχολεία

* Πλημμύρισε στη Λάρισα το νεοπαράδοτο κτίσμα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου (ΔΑΔ) * Νερό της βροχής έσταζε από τις οροφές αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 22:03

Η έντονη βροχόπτωση «αποκάλυψε» κακοτεχνίες και ατέλειες, σε σχολικά κτίρια, τόσο στην πόλη της Λάρισας όσο και σε σχολείο του Δήμου Ελασσόνας.


Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΔ), του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου του Δήμου Ελασσόνας και το Νηπιαγωγείο Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς, δεν λειτούργησαν χθες λόγω πλημμυρικών προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τη βροχόπτωση.
Συγκεκριμένα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο (ΔΑΔ), στη Λάρισα, μπήκε νερό στους χώρους του από την είσοδο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κεντρικός διάδρομος του σχολείου καθώς και δύο αίθουσες του κτιρίου, που εφάπτονται με υπαίθριο χώρο.
Το γεγονός προκάλεσε την οργή των γονιών των 22 μαθητών (δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου) του σχολείου, καθώς το κτίριο παραδόθηκε σε λειτουργία τη φετινή σχολική χρονιά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αποδεικνύουν κακοτεχνίες και ατέλειες στην κατασκευή του.
«Περιμέναμε χρόνια για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου σε νέο χώρο, καθώς το έργο πήρε πέντε παρατάσεις, για να κατασκευαστεί τελικά ένα κτίσμα, που όπως δείχνουν τα προβλήματά του, δεν έγινε με προσεκτική μελέτη, ούτε με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας για τα παιδιά μας. Οι νέοι χώροι που σήμερα στεγάζεται το ειδικό σχολείο κόστισαν 200.000 ευρώ!», αναφέρουν γονείς στην «Ε».
Υποστηρίζουν επίσης ότι: «το νερό της βροχής μπήκε από την κεντρική είσοδο του κτίσματος, καθώς δεν κατασκευάστηκε στέγαστρο για την προστασία του χώρου, ενώ όσον αφορά στις δύο αίθουσες διδασκαλίας διαπιστώνεται ότι δεν έχει γίνει σωστή μόνωση, αφού «αναβλύζει» νερό από τους τοίχους και το έδαφος!». Να σημειωθεί ότι σήμερα το Ειδικό Σχολείο στεγάζεται σε ανακαινισμένες αίθουσες του παλιού Αθλητικού Γυμνασίου Λάρισας, καθώς και σε μία λυόμενη κατασκευή που εφάπτεται αυτών.
Άμεση ήταν χθες, η παρέμβαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, μετά από ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον χώρο του.
Ο κ. Βούλγαρης επικοινώνησε με τον δήμαρχο Λάρισας, ζητώντας να κλείσει χθες το σχολείο, καθώς παράλληλα και να επισπευτούν οι όποιες εργασίες απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών και την οριστική επίλυση των κατασκευαστικών προβλημάτων στο κτίριο.
ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ
Έσταζε νερό της βροχής, χθες από τις οροφές των αιθουσών διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου, του Δήμου Ελασσόνας, του οποίου η στέγη ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου, πέρυσι, όπως υποστήριξε στην «Ε», ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Βούλγαρης.
Ο κ. Βούλγαρης, επικοινώνησε με τη δημοτική αρχή Ελασσόνας και ζήτησε να μην λειτουργήσει χθες το σχολείο. Τέλος, κλειστό ήταν χθες και το νηπιαγωγείο Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς, μετά από απόφαση του δήμου, λόγω του ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο, λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass