ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κλειστά σχολεία για προληπτικούς λόγους

*Ρ. Καραλαριώτου: «Οι προχειρότητες της Δημοτικής Αρχής μπορεί να γίνουν επικίνδυνες»

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 22:40

Άλλα δύο σχολεία έκλεισαν χθες, δεύτερη μέρα των έντονων βροχοπτώσεων στον νομό Λάρισας.

Εκτός του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΔ), στον Δήμο Λαρισαίων, του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου του Δήμου Ελασσόνας και του Νηπιαγωγείου Αγιοκάμπου στον Δήμο Αγιάς, δεν λειτούργησαν χθες για προληπτικούς λόγους το Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας και το Δημοτικό Σχολείο Στομίου στον Δήμο Αγιάς.

Το μεν σχολείο στο Στόμιο γιατί κρίθηκε επικίνδυνη η πρόσβαση των μαθητών του, καθώς σε κοντινή απόσταση διέρχεται ρέμα και στο σχολείο Μελιβοίας λόγω δύσκολων συνθηκών πρόσβασης.

Εξάλλου χθες, κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο (ΔΑΔ) Λάρισας, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, να διερευνηθούν τα αίτια και να προχωρήσει η διαδικασία επίλυσής τους.

Γονείς των μαθητών του, με πρωτοβουλία τους, έσπευσαν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να καθαρίσουν τους χώρους του κτιρίου, από τα νερά της βροχής που είχαν πλημμυρίσει τις αίθουσες και παρέμειναν εκεί μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα!

ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΟ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας επισκέφθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Αντώνη Πράπα και Βασίλη Παπαδημητρίου, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις, από τη βροχή.

Το κτίριο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας φιλοξενεί παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές ανάγκες και παραδόθηκε πριν ένα μήνα περίπου από τη δημοτική αρχή και όπως σημειώνεται από την παράταξη της κ. Καραλαριώτου «προχθές με την πρώτη δυνατή βροχή πλημμύρισε. Τόσο οι αίθουσες όσο και οι άλλοι χώροι γέμισαν νερά, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες του εκπαιδευτικού προσωπικού, αυτοί απομάκρυναν με ασφάλεια τα παιδιά από τις αίθουσες και πήραν σφουγγαρίστρες για να τα απομακρύνουν.

Σύμφωνα με γονείς τα νερά μπήκαν στο καινούργιο κτίριο από τα παράθυρα, τις πόρτες αλλά και από κάποια σημεία του τοίχου. Το προσωπικό άνοιξε τρύπες στα παράθυρα για να φύγει το νερό. Λόγω της κατάστασης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το σχολείο για χθες, 17 Νοεμβρίου να παραμείνει κλειστό».

Η κ. Καραλαριώτου μετά την επίσκεψη στο σχολείο και τη συζήτηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου Σοφία Λιθοξοπούλου,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα σχολείο που παραδόθηκε πριν ένα μήνα περίπου πλημμύρισε με την πρώτη βροχή και μάλιστα ένα ειδικό σχολείο για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές ανάγκες. Το κτίριο παραδόθηκε προς χρήση με σημαντικές ελλείψεις ασφάλειας για τα παιδιά, παρά τη διαβεβαίωση που λάβαμε από τον κ. Καλογιάννη και τον κ. Σούλτη, μετά από ερώτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο, ότι και η περίφραξη και το στέγαστρο και όλα θα είναι έτοιμα πριν το σχολείο παραδοθεί σε χρήση.

Για τη σωστή λειτουργία πρέπει να γίνουν -άμεσα- παρεμβάσεις στα παράθυρα των αιθουσών διδασκαλίας τα οποία δεν ανοίγουν, με αποτέλεσμα ο χώρος να μην αερίζεται καθόλου. Να κατασκευαστεί περίφραξη. Σήμερα υπάρχει μια πρόχειρη περίφραξη με πλέγμα που έγινε από τους ιδίους τους γονείς με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας. Επιπλέον, οι τουαλέτες του ειδικού δημοτικού είναι εξωτερικές εν έτει 2017.

Αλήθεια, σε περίπτωση χιονιού ή βροχής πώς θα εξυπηρετούνται τα παιδιά; Πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στέγαστρο στο σχολείο για προφύλαξη. Να υπάρξει ενιαία θέρμανση. Επίσης στο σχολείο δεν υπάρχει ούτε γυμναστήριο, ούτε κάποια μικρή αίθουσα εκδηλώσεων για τα παιδιά.

Στόχο αποτελεί η ανέγερση ενός ειδικού σχολείου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Τα παιδιά στο σχολείο πρέπει να εκπαιδεύονται και όχι να παιδεύονται. Καλούμε το Δήμαρχο κ. Καλογιάννη να αντιμετωπίσει άμεσα τα παραπάνω θέματα. Η δημοτική αρχή αντιμετώπισε πρόχειρα τη στέγαση του ειδικού σχολείου. Προχειρότητες όμως που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass