Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Απέκλεισε αύξηση ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς

* Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προαπαιτούμενα χθες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 22:19

«Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εφαρμόσουν αυτό που ίσχυε από το 1985, τριάντα ώρες την εβδομάδα να βρίσκονται στα σχολεία τους. Είναι το εργασιακό τους ωράριο…», απάντησε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, στις αντιδράσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, σχετικά με την επαναφορά του θέματος της 30ωρης παραμονής εκπαιδευτικών στα σχολεία τους.

Ειδικότερα, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» και μέλη των ΕΛΜΕ Λάρισας και Μαγνησίας, πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας, στην κ. Αναστασοπούλου, καταθέτοντας τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, για τα όσα προβλέπει για την παιδεία το νέο πολυνομοσχέδιο -μεταξύ άλλων και το ωράριο των εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολείων κ.α. – το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιό της, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημ. Παπαποστόλου, αναφερόμενος στο θέμα του ωραρίου, εξέφρασε τον προβληματισμό για το «αν θα ακολουθήσει αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών», ενδεχόμενο που απέκλεισε η κ. Αναστασοπούλου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση».

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λάρισας, διαμαρτυρήθηκαν μεταξύ άλλων για την επαναφορά της τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για τις συγχωνεύσεις σχολείων, ενώ μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αναμοριοδότηση των σχολείων που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και ζήτησαν την απόσυρσή της.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησαν «να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης».

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος «Κων. Κούμας», υποστηρίζει: «Η συγκυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, τα οποία, όχι μόνο δε συνιστούν «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους.

Επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους σε όλον τον πλανήτη.

Υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής στο σχολείο και στο βάθος αύξηση διδακτικού ωραρίου. Μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Kατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας. Μείωση των συντάξεων έως και 40% για νέους και παλιούς ασφαλισμένους (3.000.000 συνταξιούχοι) με τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).

Μείωση του αφορολόγητου από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται 700 ευρώ μείον τον χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αύξηση της φορολογίας, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ.

Διεκδικούμε: Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης».

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λάρισας, αναφέρει:

«Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία! Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Κάτω τα χέρια από την απεργία και τη δράση των σωματείων!

Στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία που υπέγραψε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και περιλαμβάνει: Αύξηση ωραρίου, αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέο τρόπο πρόσληψης (δηλ. κριτήρια απολύσεων).

Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας: Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην απεργία. Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.

Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο». Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους…» κ.α.

ΔΟΕ: 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), κήρυξε διευκολυντική τετράωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων ανακοινώνει: «Ψηφίζεται τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, από τη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Μέσα από τις εκατοντάδες σελίδες του πολυνομοσχεδίου, ανάμεσα σε άλλα

περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, θεσμοθετούνται πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, επανεξετάζονται τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000.

Ειδικά για τον χώρο της εκπαίδευσης καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμώντας την ανάγκη της ευρείας και δυναμικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) αποφασίζει την κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Για την Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12:30 μ.μ. και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή».

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Το υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής στο σχολείο, είναι ένα τιμωρητικό μέτρο σε βάρος των εκπαιδευτικών, με τελική στόχευση την αύξηση του διδακτικού ωραρίου», υποστηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Ελασσόνας και καταγγέλλει επίσης: «Η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν αποβλέπει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά εξυπηρετεί μνημονιακούς στόχους, όταν την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί είναι η πρώτη αδικημένη επαγγελματική κατηγορία του δημοσίου που υπέστη περικοπές σε επιδόματα ήδη από το πρώτο μνημόνιο (επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης)».

Η κυβέρνηση, που φέρνει αυτό το πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες, πρέπει να πάρει απάντηση. Δεν θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass