ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

«Εστε έτοιμοι» οι καθηγητές για κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2018 22:19

Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λάρισας και προγραμματίζουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση μελλοντικής κατάθεσης αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων.


Σύμφωνα με πληροφορίες τους, τον Φεβρουάριο προβλέπεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο και ως εκ τούτου, οργανώνουν σχέδιο δράσης, μετά από σχετικό κάλεσμα της ΟΛΜΕ.
Το θέμα των κινητοποιήσεων, κατατέθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν επίσης και τα ζητήματα της υποχρεωτικής 30ωρης εβδομαδιαίας παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, των καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και της αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, «είναι αναγκαία η καλή προετοιμασία και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων για την πραγματοποίηση μαζικών γενικών συνελεύσεων του κλάδου.
Πραγματοποιούμε άνοιγμα στην κοινωνία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για κοινές δράσεις στο πλαίσιο υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
Επανεκτιμάται η κατάσταση για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα τον Φεβρουάριο».
Επίσης το πλαίσιο των αιτημάτων που καταθέτει είναι τα εξής: «Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Όχι στην ελαστική εργασία.
Επιμόρφωση σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου. Το Λύκειο αυτόνομη μορφωτική βαθμίδα. Αλλαγές αναλυτικών προγραμμάτων με μείωση και εξορθολογισμό της ύλης. Ενίσχυση της γενικής παιδείας με διεύρυνση μαθημάτων.
Απολυτήριο με ενδοσχολικές εξετάσεις και πρόσβαση στην Γ/θμια μετά το απολυτήριο με πανελλαδικές εξετάσεις και με ευθύνη της Β/θμιας Εκπ/σης.
Αποφασιστική ενίσχυση της ΤΕΕ, ισότιμο απολυτήριο στην κατεύθυνση του Ενιαίου Λυκείου. Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής ως πρώτη προτεραιότητα σε όλα τα πεδία αναφοράς της. Μισθολογικό ξεπάγωμα των αποδοχών. Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα ισχύοντα επίπεδα το 2013. Όχι στην υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών 30 ώρες στο σχολείο. Απόσυρση του σχεδίου για τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Όχι στη γενική αναμοριοδότηση. Ανώτατο όριο μαθητών 20 στα τμήματα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Πλήρης σύνταξη στα 60 με 30 χρόνια εργασίας. Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης-χειραγώγησης. Υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.
Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και ύφεσης που επιβάλλουν οι υπερεθνικοί οργανισμοί (ΕΕ- ΕΚΤ-ΔΝΤ)».
Οι αποφάσεις των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, θα συζητηθούν αύριο Σάββατο, στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass