Ρεκόρ εγγραφών για μαθήματα Αστρονομίας

* Για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 16:05

Ένα νέο ρεκόρ εγγραφών για τη σπουδή του μαθήματος της Αστρονομίας σημειώθηκε φέτος στη Σχολή Αστρονομίας, που λειτουργεί στον Βόλο, εδώ και 8 χρόνια, από το 2011.

Οι μαθητές της Σχολής ξεπέρασαν τους 300 και αποτελούν πλέον ένα μεγάλο και πλήρες σχολείο ανά την ελληνική επικράτεια, που συγκεντρώνει μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, αλλά και του Λυκείου. «Και αυτό το νέο ρεκόρ λαμβάνει χώρα τη στιγμή που οι κρατούντες της πολιτείας έχουν εξοβελίσει το μάθημα της Αστρονομίας από τα σχολεία. Ένα μάθημα που διδάσκονταν στους Έλληνες μαθητές από την αρχαιότητα ακόμη με τη γνωστή τετρακτύ (αστρονομία, αριθμητική, γεωμετρία και μουσική)», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Σχολή.

Αναλυτικότερα αναφέρει: «Στη σημερινή διαστημική εποχή, δυστυχώς οι μαθητές δεν μαθαίνουν τίποτε για το διάστημα.

Η καταγωγή των μαθητών αυτών είναι πρώτα – πρώτα από τον Βόλο και τη Μαγνησία, όπου τα μαθήματα διεξάγονται ζωντανά από 8 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάθε Σάββατο 5 – 7 μ.μ. οι πάνω από 100 μαθητές της Σχολής του Βόλου συγκεντρώνονται και κάνουν το μάθημά τους, χωρισμένοι σε τρεις τάξεις.

Στην 1η Τάξη έχουν εγγραφεί μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στη 2η Τάξη έχουν εγγραφεί μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα της 1ης Τάξης κατά την περασμένη χρονιά και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο προαγωγής. Κατ’ εξαίρεση στη 2η Τάξη γράφτηκαν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της 1ης Τάξης. Στην 3η Τάξη γράφτηκαν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.

Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ.

Η Σχολή Αστρονομίας διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις αίθουσες του οποίου γίνονται τα μαθήματα.

Στους μαθητές όλων των κύκλων σπουδών διανέμεται δωρεάν από ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας σε κάθε τάξη, με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής. Δίδονται δε και άλλα εποπτικά βοηθήματα.

Τα μαθήματα της Σχολής του Βόλου ολοκληρώνονται το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018. Τα παρακολουθούν δε και μεγαλύτεροι στην ηλικία ως ακροατές, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Παράλληλα με τη Σχολή του Βόλου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, τις ίδιες προϋποθέσεις, αλλά διαδικτυακά, η «Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως» στην οποία έχουν εγγραφεί φέτος πάνω από 200 μαθητές, προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδος, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

Ακόμη και από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί Έλληνες μαθητές, από το Έσσεν της Γερμανίας, την Οξφόρδη της Αγγλίας, το Λουξεμβούργο, την Κύπρο, τη Βιέννη, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Η ηλικία των μαθητών αυτών ποικίλλει, διότι έχουν εγγραφεί τόσο μαθητές των σχολείων όσο και μεγαλύτεροι στην ηλικία. Και οι μαθητές αυτοί έχουν παραλάβει δωρεάν το βοηθητικό τους βιβλίο και παρακολουθούν τα βιντεομαθήματα μέσω του υπολογιστή τους με τη βοήθεια ειδικού κωδικού που έλαβαν από την Εταιρεία. Τα μαθήματα άρχισαν από τον Φεβρουάριο και τελειώνουν τον Μάιο, με δύο ενδιάμεσα διαγωνίσματα που διεξάγονται επίσης διαδικτυακά.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται: στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 24.210-51.061 & 24.210-46.253 στο e-mailτης Εταιρείας: ead-volos@astronomos.gr στην ιστοσελίδα της Σχολής:school.astronomos.gr

στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.astronomos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass