ΣΤΟ 8ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επιστροφή στα θρανία για τον Δ. Μαμμωνά

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2018 16:45

Στο 8ο Λύκειο Λάρισας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Επιστροφή στα θρανία" (“Back to school”) και με την ενεργό υποστήριξη του συντοπίτη μας και μόνιμου υπαλλήλου στην Ε.Ε., Δημοσθένη Μαμμωνά, άσκηση προσομοίωσης λήψης αποφάσεων στο Συμβούλιο της Ε.Ε.

Οι μαθητές έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα -με τη βοήθεια των καθηγητών του σχολείου (Γ. Κουλουρά, Ι. Καρδά και Ι. Σάκκα), αλλά και του διευθυντού του σχολείου κ. Δ. Ιωαννίδη, ο οποίος αγκάλιασε το όλο εγχείρημα- πάνω σε πολύπλοκα ζητήματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων και της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, και με τη βοήθεια του έντυπου υλικού που στάλθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό από τις Βρυξέλλες, μελέτησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τους ρόλους τους. Ως καλοί ανώτατοι διπλωμάτες έπαιξαν τον ρόλο των Μονίμων Αντιπροσώπων των 28 χωρών–μελών του Συμβουλίου της Ε.Ε σε "εικονική" συνεδρίαση με θέμα τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχοντας ενεργά σε μια διαδραστική ανταλλαγή απόψεων και σε μια ουσιαστική συζήτηση σε βάθος, που διήρκησε πάνω από δύο ώρες. Η προσωπική τους εμπλοκή στο όλο εγχείρημα τους βοήθησε να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και να γνωρίσουν τα μυστικά της διαπραγμάτευσης αλλά και τους δαιδαλώδεις μηχανισμούς λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα από όλη τη διαδικασία, ο κ. Μαμμωνάς είχε τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές γνώσεις και εμπειρίες που προκύπτουν από τη σχεδόν εικοσαετή, ακαδημαϊκή και επαγγελματική του ενασχόληση, με τα ευρωπαϊκά θέματα. Οι μαθητές, από την πλευρά τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς και να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούσαν πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που άπτονται της Ε.Ε. (ρόλος των θεσμικών οργάνων, προετοιμασία και λήψη αποφάσεων, προάσπιση εθνικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων, μεταναστευτικό, απασχόληση και προοπτικές για τη νέα γενιά, κλπ.) και να εκφράσουν το όραμά τους για την ενωμένη Ευρώπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass