ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΠΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Αλλάξτε τα δεδομένα συμμετέχοντας στα κοινά

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 15:42

«Σήμερα, που όλα αμφισβητούνται και λοιδορούνται, που κοινωνικές και πολιτικές σταθερές καταρρέουν και η δική σας γενιά βιώνει μια ακόμη ελληνική χρεοκοπία, έχουμε όλοι μας χρέος να διαφυλάξουμε εκείνους τους θεσμούς που λειτουργούν ως ανάχωμα στην ανομία και την ασυδοσία. Στηρίξτε τον Κοινοβουλευτισμό».

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε στη Βουλή ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν Ράπτου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού καλωσόρισε τους μαθητές επισήμανε τη σημασία της δημοκρατίας, παραινώντας τους συγχρόνως να μετέχουν στα κοινά, ώστε να διαμορφώσουν τα νέα δεδομένα.  

«Η χώρα μας βρέθηκε μπροστά σε καταστροφές. Η δημοκρατία μας μπήκε στον γύψο. Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η ιστορική πείρα διδάσκει πως όταν δεν υπάρχει εθνική ομόνοια και ομοψυχία, κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία, η ίδια η χώρα.

Διδάσκει επίσης πως υπήρχαν και υπάρχουν ακλόνητοι θεσμοί που βοηθούν το έθνος να μεγαλουργήσει. Η οικογένεια, η εκκλησία, οι φωτισμένοι δάσκαλοι είναι κάποιοι εξ αυτών.

Να συμμετέχετε στη δρώσα πολιτική και κοινωνική εξέλιξη, διαμορφώνοντας με τη στάση και τον αγώνα σας νέα δεδομένα, αμφισβητώντας όλα όσα δεν σας αρέσουν, όλα όσα νιώθετε πως πάνε τη χώρα πίσω.

Να μην διστάζετε να θέτετε ερωτήματα και να ψάχνετε απαντήσεις.

Μα πάνω απ’ όλα να μελετάτε βαθιά την ελληνική ιστορία και να έχετε κατά νου ότι η γνώση και η μόρφωση είναι τα κλειδιά της επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Λαρισαίου πολιτικού.

Τους μαθητές συνόδευαν ο γυμνασιάρχης Ιωάννης Κουρμπής και η φιλόλογος Σταυρούλα Κουμπούρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass