ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Μαθητές σε δημαρχείο, τυροκομείο και αλλαντοποιείο

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 22:10

Πολύπλευρη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μακρυχώρι πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Γόννων.

Οι μαθητές αρχικά επισκέφθηκαν το τυροκομείο «Τέμπη» όπου και ξεναγήθηκαν από τον κ. Κώστα Ρόμπα στους χώρους του. Αναλύθηκαν στους μαθητές όλα τα στάδια για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το αλλαντοποιείο «Ρωμιό» και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια της παραγωγής προϊόντων αλλαντοποιίας με ξεναγό τον κ. Αποστόλη Ευαγγελόπουλο. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις δύο αυτές επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα και η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη, δεδομένου ότι η βιωματική μάθηση βοηθάει στην απόκτηση γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων. Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο του Δήμου Τεμπών που εδρεύει στο Μακρυχώρι. Οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις υπηρεσίες του δημαρχείου και επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο.

Οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις στον δήμαρχο, εξέφρασαν τις επιθυμίες τους για το χωριό τους και αποφασίστηκε να υλοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις σε συνεργασία με τον Δήμο. Η όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ του και να ανταλλάξουν παιδαγωγικές ιδέες και εκπαιδευτικές εμπειρίες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass